ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παράταση συμβάσεων για εργαζόμενους σε Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας και κλειστές δομές

Παράταση συμβάσεων για εργαζόμενους σε Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας και κλειστές δομές

Κατά έξι μήνες παρατείνονται οι συμβάσεις του έκτακτου προσωπικού των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας και άλλων κλειστών δομών με τροπολογία της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνας Μιχαηλίδου που ψηφίστηκε στη Βουλή.

Ειδικότερα, με την τροπολογία επεκτείνεται η διάρκεια των συμβάσεων των 500 εργαζομένων, οι οποίοι είχαν προσληφθεί σύμφωνα με τις προβλέψεις της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου στις 14 Μαρτίου.

Οι προσλήψεις αφορούσαν στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας καθώς και το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, το Εθνικό Ίδρυμα Κωφών, το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Παπάφειο και το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Ευρυτανίας. Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, η ενίσχυση αυτών των δομών κρίθηκε απαραίτητη για την προστασία των ευάλωτων πολιτών στο πλαίσιο του υγειονομικού κινδύνου από την πανδημία.

Το μισθολογικό κόστος των εργαζομένων εξασφαλίσθηκε από ευρωπαϊκούς πόρους χωρίς να επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό. Όπως διευκρινίζεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, το κόστος των έξι πρώτων μηνών εργασίας των εργαζομένων αυτών θα επιστραφεί στον κρατικό προϋπολογισμό από το ευρωπαϊκό ταμείο.

«Από την πρώτη στιγμή ως κυβέρνηση κινηθήκαμε με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα για την προστασία των ευάλωτων συμπολιτών μας. Καταφέραμε σε χρόνο ρεκόρ να ενισχύσουμε με 500 επιπλέον εργαζόμενους σε κρίσιμες ειδικότητες τις κλειστές δομές φροντίδας, αυξάνοντας το προσωπικό τους κατά 30%. Σήμερα ερχόμαστε να επεκτείνουμε κατά έξι ακόμη μήνες αυτές τις συμβάσεις, προνοώντας για τις ανάγκες του δύσκολου χειμώνα που έρχεται» δήλωσε στη Βουλή η κ. Μιχαηλίδου.