Ηλεκτρονικά ραντεβού στον Δήμο Αθηναίων

Ηλεκτρονικά ραντεβού στον Δήμο Αθηναίων

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να κλείσουν ηλεκτρονικά συγκεκριμένο ραντεβού με τις υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων έχουν πλέον οι πολίτες μέσω ειδικής πλατφόρμας. Ετσι αποφεύγονται η ταλαιπωρία και η αναμονή στις ουρές, αλλά επιπλέον είναι πιο εύκολο να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό και να μη δημιουργείται συνωστισμός. 

Η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα για ραντεβού των πολιτών με τις υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων είναι https://rantevou.cityofathens.gr/. Συγκεκριμένα, ο ενδιαφερόμενος, κάνοντας χρήση των κωδικών taxisnet που κάθε πολίτης διαθέτει, θα μπορεί να επιλέγει την ημέρα και ώρα που επιθυμεί να προσέλθει στον δήμο για τη διεκπεραίωση της υπόθεσής του. Προβλέπεται ακόμα και η διαδικασία ηλεκτρονικής ακύρωσης του ραντεβού και ο επαναπροσδιορισμός του εφόσον προκύψει κάποια δυσκολία.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσω της πλατφόρμας ο πολίτης θα μπορεί να επιλέγει την υπηρεσία για την οποία θέλει να εξυπηρετηθεί, αλλά και να ενημερώνεται για τα έγγραφα ή τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να έχει μαζί του και να λαμβάνει χρήσιμες πληροφορίες. Ετσι, τα αρμόδια στελέχη του δήμου θα είναι καλύτερα προετοιμασμένα για την ταχύτερη ολοκλήρωση της διαδικασίας. 

Από την άλλη, ο εξυπηρετούμενος θα αποφύγει το να ζητηθούν ξαφνικά και αναπάντεχα πιστοποιητικά ή έγγραφα, τα οποία δεν γνώριζε ότι έπρεπε να έχει προσκομίσει. Αυτό φυσικά, όπως επισημαίνεται από τον δήμο, σημαίνει ότι έχει γίνει προεργασία και δουλειά υποδομής προκειμένου να κωδικοποιηθούν οι διαδικασίες και τα έγγραφα που απαιτούνται για την κάθε υπηρεσία. 

Στην ψηφιακή πλατφόρμα για τα ραντεβού έχει ενσωματωθεί ειδικός μηχανισμός ώστε να είναι φιλική και προσβάσιμη και σε άτομα με αναπηρία. Μετά το ραντεβού, οι πολίτες θα μπορούν να αξιολογούν, επίσης ηλεκτρονικά, την ποιότητα της εξυπηρέτησής τους.

Ακόμα για όσους δεν μπορούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία ηλεκτρονικά, θα υπάρχει παράλληλα η δυνατότητα να κλείνουν τα ραντεβού τους με τις υπηρεσίες καλώντας στη γραμμή εξυπηρέτησης του Δήμου στο 1595. 

Η πλατφόρμα για τα ηλεκτρονικά ραντεβού έρχεται να προστεθεί στην ήδη υπάρχουσα ηλεκτρονική πλατφόρμα https://eservices.cityofathens.gr/) μέσω της οποίας ο πολίτης μπορεί να ζητήσει ηλεκτρονικά μία σειρά από έγγραφα και υπηρεσίες. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή