Ηλ. Μόσιαλος: Τα πρώτα εμβόλια δεν θα είναι 100% αποτελεσματικά

Ηλ. Μόσιαλος: Τα πρώτα εμβόλια δεν θα είναι 100% αποτελεσματικά

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα πρώτα εμβόλια δεν θα είναι 100% αποτελεσματικά, ανέφερε στο συνέδριο του Economist o καθηγητής του LSE Health και εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς για ζητήματα που αφορούν στον κορωνοϊό, Ηλίας Μόσιαλος. 

Ο κ. Μόσιαλος εκτιμά πως η πανδημία κάποια στιγμή θα περάσει, μετά την πρώτη γενιά των εμβολίων και πως η μεταβατική φάση θα ευνοήσει τον ανασχεδιασμό του ΕΣΥ.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση αναμένεται να αυξήσει το επόμενο διάστημα σε βάθος πενταετίας ή δεκαετίας τις δημόσιες δαπάνες υγείας, ενώ παράλληλα θα προχωρήσει στην αναδιάρθρωση του χώρου των ιδιωτικών δαπανών.

Τόνισε επίσης ότι ο ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να γίνει ένας σοβαρός αγοραστής υπηρεσιών δημόσιας υγείας, οι οποίες με τη σειρά τους θα πρέπει να είναι προσβάσιμες. Ειδική αναφορά έκανε και στο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, στην ανάγκη ανάπτυξης κοινοπραξιών οικογενειακών γιατρών και ειδικών γιατρών και στην διασύνδεση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκου με τις φαρμακευτικές και ιατρικές Σχολές και το επιστημονικό δυναμικό της χώρας. 

    

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή