Πυρκαγιές σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά

Πυρκαγιές σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο ακόμη πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης, σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά.

Στη Ζάκυνθο, η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Αγία Μαρίνα, σύμφωνα με την πυροσβεστική. Για την κατάσβεση της φωτιάς, κινητοποιήθηκαν 26 πυροσβέστες με μία ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος και οκτώ οχήματα. Από αέρος κλήθηκαν να συνδράμουν τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Σε ό,τι αφορά την Κεφαλονιά, πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Μύρτος. Στο σημείο έσπευσαν 17 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, πέντε οχήματα, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης. Στην επιχείρηση κατάσβεσης κλήθηκαν να συνδράμουν τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Μαίνεται η πυρκαγιά στον Έβρο

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στην περιοχή Μελία Αλεξανδρούπολης, με την πυροσβεστική να προχωρά το πρωί σε ενίσχυση των δυνάμεων που επιχειρούν στο σημείο.

Ο δασάρχης Αλεξανδρούπολης, Γιώργος Πιστόλας, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως στη διάρκεια της νύχτας κατεβλήθη μία μεγάλη προσπάθεια για ν’ αναχαιτιστεί η φωτιά που είχε κατεύθυνση προς τον οικισμό της Νίψας.

«Με τη διεύρυνση του υφιστάμενου οδικού δικτύου με τις απαιτούμενες επεμβάσεις, ούτως ώστε να λειτουργήσει σαν αντιπυρική ζώνη, στην περιοχή του υδροταμιευτήρα στον Δρυμό, η πυρκαγιά δεν προσέγγισε τον οικισμό της Νίψας, για τον οποίο με τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν τίθεται θέμα κινδύνου», συμπλήρωσε.

Πυρκαγιά στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας

Το πρωί εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 29 πυροσβέστες με 11 οχήματα. Παράλληλα, από αέρος κλήθηκαν να συνδράμουν με ρίψεις νερού δύο αεροσκάφη.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων: Έρχονται καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή