Συναγερμός μετά τα κρούσματα μαθητή και γονέα

Συναγερμός μετά τα κρούσματα μαθητή και γονέα

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eντονη ανησυχία σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς, έχουν προκαλέσει τα κρούσματα κορωνοϊού γονέα μαθητή λυκείου στην Πάτρα και σε μαθητή γυμνασίου στον Πύργο. Παράλληλα, οι αρμόδιες περιφερειακές υπηρεσίες βρίσκονται σε ετοιμότητα, προκειμένου να ληφθούν, αν απαιτηθεί με βάση τα αποτελέσματα των μεγάλων ιχνηλατήσεων που έχουν ήδη ξεκινήσει, τα προβλεπόμενα προληπτικά μέτρα.

Στην Πάτρα σήμανε συναγερμός όταν διαπιστώθηκε πως μητέρα μαθητή, που ήταν θετική στον κορωνοϊό, επισκέφθηκε τον γιo της, ο οποίος συμμετείχε στην κατάληψη του 2ου Λυκείου. Χωρίς όμως να γνωρίζει η ίδια μέχρι εκείνη την ώρα το αποτέλεσμα του τεστ, στο οποίο είχε υποβληθεί προληπτικά, αφού είναι εργαζόμενη σε νοσοκομείο, συνομίλησε με καθηγητές, ενώ φεύγοντας από το σχολείο μετέφερε μαθητές με το αυτοκίνητό της στο σπίτι τους. Oταν έγινε γνωστό το θετικό αποτέλεσμα ξεκίνησε η ιχνηλάτηση των επαφών της, ενώ μπήκαν σε καραντίνα μαθητές, καθηγητές, καθώς και ο σύζυγός της, ο οποίος υπηρετεί ως εκπαιδευτικός σε άλλο λύκειο της Πάτρας. 

Σε δηλώσεις που έκανε η μητέρα του μαθητή ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι δεν ανήκει στους αρνητές της μάσκας, ούτε πήγε στο σχολείο για να στηρίξει την κατάληψη. Στη συνέχεια ενημερώθηκε ο δήμος και στο σχολείο μετέβη συνεργείο, το οποίο πραγματοποίησε καθαρισμό και απολύμανση των εξωτερικών χώρων, ενώ άλλο εξειδικευμένο συνεργείο πραγματοποίησε απολύμανση των εσωτερικών χώρων του σχολείου. Στον Πύργο, η ανησυχία προκλήθηκε όταν μαθητής του 2ου Γυμνασίου βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. 

Στο μεταξύ, χθες, πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στην Περιφέρεια, στην οποία συμμετείχε και ο αντιπρόεδρος, του ΕΟΔΥ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, Χαράλαμπο Μπονάνο, στη σύσκεψη αναλύθηκε η εγκύκλιος για τη γενική δημόσια υγεία, με αφορμή τις ενημερωτικές επισκέψεις που θα πραγματοποιήσουν στα σχολεία οι επόπτες δημόσιας υγείας και οι γιατροί, οι οποίοι θα συμβουλεύσουν εκπαιδευτικούς και μαθητές για τη χρήση των προφυλακτικών μέσων έναντι του κορωνοϊού.

Oσον αφορά τις καταλήψεις σχολείων στην Πάτρα, το «κύμα» που ξεκίνησε την περασμένη Τρίτη συνεχίστηκε και χθες, καθώς επτά σχολεία τελούσαν υπό κατάληψη. Σύμφωνα με τους μαθητές, κύρια αιτήματά τους είναι η κατάτμηση των τμημάτων που έχουν τουλάχιστον 25 άτομα και η λήψη περισσότερων μέτρων προστασίας. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή