Ν. Σύψας: Αναμφίβολα θα πάμε σε lockdown εάν δεν αποδώσουν τα μέτρα

Ν. Σύψας: Αναμφίβολα θα πάμε σε lockdown εάν δεν αποδώσουν τα μέτρα

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιβληθεί lockdown στην Αττική άφησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ Νίκος Σύψας.

«Ποτέ μη λες ποτέ με το lockdown. Αν χρειαστεί θα γίνει, αν συνεχιστεί η κατάσταση με την πανδημία, ιδιαίτερα στην Αττική, αναμφίβολα θα πάμε και στο lockdown. Το επόμενο βήμα, αν τα μέτρα δεν αποδώσουν, είναι ο περιορισμός της κυκλοφορίας των πολιτών. Ενδεχομένως θα είναι εβδομαδιαίας διάρκειας, αλλά θα είναι το επόμενο βήμα, γιατί η κατάσταση δεν εξελίσσεται καλά δηλαδή η ανοδική τάση της επιδημίας είναι πολύ έντονη και αυτό φαίνεται από τις διασωληνώσεις. Θα δώσουμε σίγουρα δέκα μέρες ή δύο εβδομάδες στα νέα μέτρα για να δούμε αν θα αποδώσουν. Αν συνεχιστεί η ανοδική τάση ενδεχομένως να πάμε στο ακραίο μέτρο», ανέφερε μιλώντας στον ANT1.

Ο κ. Σύψας έκανε έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα με θρησκευτική ευλάβεια. «Τώρα δεν είναι ο καιρός να είμαστε χαλαροί, τα πράγματα σοβαρεύουν» είπε χαρακτηριστικά.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή