Πανευρωπαϊκή επιχείρηση κατά συμμορίας που εισήγαγε κοκαΐνη – Δύο συλλήψεις στην Ελλάδα

Πανευρωπαϊκή επιχείρηση κατά συμμορίας που εισήγαγε κοκαΐνη – Δύο συλλήψεις στην Ελλάδα

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πανευρωπαϊκή έρευνα υπό το συντονισμό της Europol για την εξάρθρωση της αλβανόφωνης συμμορίας με επωνυμία «Kompania Bello», που εισήγαγε κοκαΐνη από τη Λατινική Αμερική στην Ευρώπη συμμετείχε η υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών. 

Σε συνολικά δέκα κράτη – μέλη της Ε.Ε. συνελήφθησαν συνολικά είκοσι άτομα εκ των οποίων δύο εντοπίστηκαν στην Αττική. Σε βάρος του ενός εκκρεμούσε ένταλμα των ιταλικών αρχών καθώς φέρεται να συντόνιζε τις μεταφορές των ναρκωτικών για λογαριασμό της εγκληματικής ομάδας. 

Η έρευνα, στην οποία δόθηκε η κωδική ονομασία «Los Blancos», ξεκίνησε από τις ιταλικές αρχές τον Μάιο του 2015 και στο διάστημα που μεσολάβησε μέχρι σήμερα επεκτάθηκε σε Γερμανία, Ισπανία, Ουγγαρία, Ελλάδα, Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ρουμανία, Αλβανία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. 

Ως αρχηγός του κυκλώματος περιγράφεται ένας 40χρονος υπήκοος Αλβανίας με έδρα το Εκουαδόρ. Διατηρούσε επαφές με μέλη των καρτέλ της Λατινικής Αμερικής και μετέφερε σε μεγάλα λιμάνια της Ευρώπης μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης. Στη συνέχεια, τα μέλη της οργάνωσης μετέφεραν τα ναρκωτικά σε διάφορες χώρες της Ε.Ε. κρυμμένα μέσα σε νταλίκες με νόμιμο φορτίο.

Στη διάρκεια της πενταετούς έρευνας είχαν συλληφθεί ακόμα 84 μέλη της οργάνωσης και έχουν κατασχεθεί –μεταξύ άλλων- πάνω από 3,8 τόνοι κοκαΐνης και περισσότερα από 5,5 εκατομμύρια ευρώ.

Οι δύο Αλβανοί υπήκοοι που συνελήφθησαν την 15η Σεπτεμβρίου στην Αττική οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή