Συλλήψεις Γερμανών αναρχικών από την Αντιτρομοκρατική στην Αττική

Συλλήψεις Γερμανών αναρχικών από την Αντιτρομοκρατική στην Αττική

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μυστική έρευνα σε δύο σπίτια στην Αττική πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής κατόπιν συνεννόησης με την ομοσπονδιακή αστυνομία της Γερμανίας – BKA. Προσήχθησαν από την Κυψέλη και το Μενίδι στη ΓΑΔΑ πέντε άτομα, όλοι Γερμανοί υπήκοοι. Οι δύο από τους προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την εξέτασή τους, ενώ οι άλλοι τρεις –πρόκειται για δύο άνδρες και μία γυναίκα– συνελήφθησαν γιατί στην κατοχή τους βρέθηκε ένα σπρέι πιπεριού. Χθες το πρωί οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο ωστόσο, η δίκη τους πήρε αναβολή για τις 23 Σεπτεμβρίου. 

Οι δύο πρώτοι προσαχθέντες δεν ήταν άγνωστοι στην ΕΛ.ΑΣ. Το Νοέμβριο του 2017 είχαν συλληφθεί στη διάρκεια εκκένωσης της κατάληψης αναρχικών GARE στην Καλλιδρομίου. Εις βάρος τους είχε τότε ασκηθεί δίωξη για κατοχή εκρηκτικών, καθώς στο εσωτερικό της κατάληψης είχαν βρεθεί βόμβες μολότοφ. Η δίκη τους μάλιστα για εκείνη την υπόθεση είναι προγραμματισμένη για σήμερα. Με την κατάληψη GARE έχει συσχετιστεί και ο φυγόδικος Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης, που κατηγορείται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα». Οι προχθεσινές έφοδοι έγιναν κατόπιν αιτήματος των Γερμανών αστυνομικών, οι οποίοι διεξάγουν έρευνα για τη δράση ακροαριστερών εξτρεμιστών στο Βερολίνο. 

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην εφημερίδα Berliner Mongenpost ο εκπρόσωπος του Γερμανού ομοσπονδιακού εισαγγελέα, στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται πέντε άτομα, που κατηγορούνται για «συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διάπραξη εγκλημάτων με πολιτικά κίνητρα». Φέρονται ακόμα ύποπτοι για συμμετοχή στα βίαια επεισόδια που είχαν σημαδέψει τη σύνοδο G20 που είχε πραγματοποιηθεί το 2017 στο Αμβούργο. 

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκονται δύο αδέλφια από το Βερολίνο 29 και 26 ετών. 
Εκτός από τις εφόδους σε σπίτια και καταστήματα σε πέντε συνοικίες του Βερολίνου, στελέχη της BKA πραγματοποίησαν έφοδο και σε μια  αναρχική βιβλιοθήκη. Ο συγκεκριμένος μάλιστα χώρος έχει ελεγχθεί ξανά τον Μάιο του 2018 και το φθινόπωρο του 2016. Στην Ελλάδα, η μυστική έρευνα της Αντιτρομοκρατικής έγινε γνωστή έπειτα από ανάρτηση στο Athens Indymedia τα μεσάνυχτα της Τετάρτης. «Η σημερινή αστυνομική επιχείρηση συμβαίνει σε μία συγκυρία εντεινόμενης πίεσης ενάντια στο αυτόνομο κίνημα στο Βερολίνο», αναφέρεται σε σχετικό κείμενο. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή