Διακοπή δρομολογίων στη σιδηροδρομική γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη

Διακοπή δρομολογίων στη σιδηροδρομική γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διακόπτονται όλα τα δρομολόγια της σιδηροδρομικής γραμμής Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Επίσης, η αμαξοστοιχία 56 που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη επιστρέφει στην Αθήνα και η αμαξοστοιχία 58 που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Αθήνα επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., λόγω των πλημμυρικών φαινομένων πριν την σήραγγα Όθρυος, η σιδηροδρομική γραμμή έχει υποστεί σοβαρές ζημιές και είναι απροσπέλαστη.

Νωρίτερα, τοπικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για εγκλωβισμένους σε αυτοκίνητα επί της Εθνικής Οδού Λαμίας – Καρπενησίου, στην οποία έχει διακοπεί η κυκλοφορία από τις 14:50 στη διασταύρωση με τα Λουτρά Υπάτης. 

Προβλήματα σε τέσσερα νησιά του Ιονίου

Σημειώνεται πως προβλήματα από την κακοκαιρία έχουν καταγραφεί σε Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Ιθάκη και Λευκάδα.

Στο μεταξύ, σε επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων προέβη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με βάση τα νεότερα στοιχεία που αφορούν στην εξέλιξη του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός», προβλέποντας έντονες βροχές και καταιγίδες και στην Αττική για όλη τη νύχτα της Παρασκευής με εξασθένηση ως το μεσημέρι του Σαββάτου.

Αναλυτικά, την Παρασκευή ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από πολύ θυελλώδεις ανέμους, θα επηρεάσουν τα νησιά του Ιονίου – από την Λευκάδα και νοτιότερα – την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα – κυρίως την κεντρική – και την Εύβοια. Στα νησιά του Ιονίου τα πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση προς το βράδυ.

Στην Αττική οι βροχές και οι καταιγίδες θα ενταθούν το βράδυ και θα διατηρηθούν με μεγάλες εντάσεις κατά διαστήματα μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου. Στην περιοχή της Εύβοιας έντονα φαινόμενα θα σημειωθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Το Σάββατο θα συνεχίζει να επηρεάζεται το νότιο Ιόνιο, η Πελοπόννησος και η ανατολική Στερεά, ενώ ανάλογα φαινόμενα θα σημειωθούν στις δυτικές Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το απόγευμα στο νότιο Ιόνιο και την ανατολική Στερεά και από το βράδυ στη βόρεια Πελοπόννησο.

Την Κυριακή έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν, μέχρι νωρίς το πρωί τη νότια Πελοπόννησο και μέχρι το απόγευμα την Κρήτη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή