Παραμένουν επιφυλακτικοί οι επενδυτές

Παραμένουν επιφυλακτικοί οι επενδυτές

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με πιέσεις αλλά και με αυξημένες συναλλαγές λόγω της αναδιάρθρωσης των δεικτών FTSE Russell and STOXX (η οποία είχε και ελληνικό ενδιαφέρον) καθώς και της λήξης σειράς παραγώγων έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών, τη στιγμή κατά την οποία η επιφυλακτικότητα ήταν έντονη και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού και του ενδεχομένου επιβολής νέων αυστηρών μέτρων περιορισμού σε κάποιες χώρες.

Την εβδομάδα που έρχεται τα βλέμματα της αγοράς θα συνεχίσουν να είναι στραμμένα στο roadshow του Χ.Α., το οποίο ολοκληρώνεται τη Δευτέρα, καθώς και στη συνέχιση των ανακοινώσεων των αποτελεσμάτων β΄ τριμήνου των εισηγμένων (Lamda Development, Βιοχάλκο, AS Company, ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ).

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,71% στις 658,54 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 74,77 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με πτώση της τάξεως του 0,78% στις 1.577,32 μονάδες, απώλειες 0,49% σημείωσε ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης κλείνοντας στις 862,51 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε εκ νέου κατά 1,58% στις 323,56 μονάδες.
Σε εβδομαδιαίο επίπεδο, ο Γενικός Δείκτης ενισχύθηκε κατά 3,54% (χάρη στο ράλι της Δευτέρας), ενώ ο τραπεζικός δείκτης κινήθηκε κατά 1,93% υψηλότερα.

Η εβδομάδα που τελείωσε έδωσε πολλές και ποικίλες απαντήσεις για όσους θεωρούσαν τα ελληνοτουρκικά μικρής σημασίας για το Χρηματιστήριο, σχολιάζει ο Μάνος Χατζηδάκης της Beta Securities, Η ανάπαυλα στην ελληνοτουρκική ένταση έδωσε την ευκαιρία για μια πιο μαζική κίνηση και μια πιο ψύχραιμη ανάλυση των αποτελεσμάτων εξαμήνου και όσων ακούστηκαν στις πρόσφατες τηλεδιασκέψεις αλλά και στο roadshow της ΕΧΑΕ. Παρά το ότι οι τζίροι δεν ξεκόλλησαν από τα σχετικά χαμηλά επίπεδα των μέσων ημερήσιων συναλλαγών των 40-50 εκατ. ευρώ, η αγορά έδειξε αντανακλαστικά.

Επίσης, η ατμόσφαιρα δείχνει να ζεσταίνεται από πλευράς επιχειρηματικών νέων και σεναρίων. Μετά τη Singular και τη Vivartia, που φαίνεται να μπαίνουν σε ένα προχωρημένο στάδιο συζητήσεων, η επιστροφή των Ολλανδών, της Reggeborgh αυτή τη φορά, στο μετοχικό κεφάλαιο της Ελλάκτωρ έδωσε τροφή για νέα σενάρια και ζυμώσεις στον κατασκευαστικό κλάδο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή