Νότια κινείται ο «Ιανός» – Πού αναμένονται έντονα φαινόμενα

Νότια κινείται ο «Ιανός» – Πού αναμένονται έντονα φαινόμενα

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός», μετά από σχεδόν 24 ώρες παραμονής στις δυτικές ακτές της Ελλάδας, άρχισε πλέον να κινείται νότια και το πρωί του Σαββάτου το κέντρο του εντοπιζόταν νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός στην Ανατολική Πελοπόννησο, με κατά περιόδους έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις των μετεωρολόγων, όπως τονίζεται από παράγοντες της Πολιτικής Προστασίας που συμμετείχαν το πρωί σε σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά, το πέρασμα της κακοκαιρίας από την Αττική αναμένεται να είναι πιο ήπιο. 

Εντονότερα φαινόμενα αναμένονται μετά το μεσημέρι προς το απόγευμα, κυρίως με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και μεγάλο όγκο νερού σε Κορινθία και Αργολίδα και αργότερα στις Κυκλάδες.

Στο πλαίσιο αυτό, στη σύσκεψη συζητήθηκε η ετοιμότητα και ο συντονισμός του κρατικού μηχανισμού, που θα είναι σε αυξημένη επιφυλακή για την αντιμετώπιση του φαινομένου και των επιπτώσεων του, αλλά και το συνεχιζόμενο πρόβλημα σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα, όπου συνεχίζονται οι επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής για την παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων.

Στις περιοχές αυτές έχουν κοπάσει λίγο τα καιρικά φαινόμενα, συνεχίζεται όμως η αύξηση των υδάτων, στις πεδινές περιοχές, πιθανόν λόγω της υπερχείλισης των ποταμών και των χειμάρρων, γι’ αυτό όλος ο μηχανισμός είναι σε απόλυτη επιφυλακή για την προστασία πολιτών και την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή