199 κρούσματα στον Καρά Τεπέ

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προχωρεί σταδιακά η μεταφορά αιτούντων άσυλο, οι οποίοι βρίσκονταν στον δρόμο μετά την καταστροφή της Μόριας, στην προσωρινή δομή που έχει στηθεί στον Καρά Τεπέ. Εως χθες το απόγευμα, εντός του νέου καταυλισμού διέμεναν περίπου 7.000 άτομα, ενώ έχουν εντοπιστεί 199 κρούσματα COVID-19 και οι φορείς του ιού έχουν μεταφερθεί στους δύο χώρους καραντίνας που έχουν δημιουργηθεί. Το ποσοστό των θετικών στον κορωνοϊό αιτούντων άσυλο στον Καρά Τεπέ είναι υψηλό σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό. Ωστόσο, στέλεχος του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου αναφέρει ότι το ποσοστό αυτό είναι αναμενόμενο δεδομένου ότι εξετάζονται όλοι όσοι εισέρχονται στον Καρά Τεπέ «και δεν γίνεται απλώς δειγματοληπτικός έλεγχος». Μόλις πάντως ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στον νέο καταυλισμό, εντός των επόμενων ημερών, πολλά άτομα, ίσως και 2.000, για τα οποία έχει γίνει άρση γεωγραφικού περιορισμού (έχουν κριθεί πρόσφυγες), αναμένεται να μεταφερθούν στην Αθήνα, με την τήρηση βεβαίως όλων των αναγκαίων υγειονομικών πρωτοκόλλων. Γι’ αυτό τον λόγο έχει παραμείνει στη Λέσβο το πλοίο που είχε μεταβεί στο νησί πριν από μία εβδομάδα προκειμένου να στεγαστούν οι ευάλωτοι αιτούντες άσυλο μετά την καταστροφή της Μόριας. 

Στο μεταξύ, χθες, τουλάχιστον 35 αιτούντες άσυλο από τη δομή που βρίσκεται στο Κουτσόχερο Λάρισας βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να έχει σημάνει συναγερμός. Αρχικά εντοπίστηκαν 18 άτομα θετικά στην COVID-19, αλλά μετά την ιχνηλάτηση των επαφών τους και την εξέτασή τους βρέθηκαν ακόμα 17 άτομα θετικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για άτομα που έβγαιναν από τη δομή για να εργαστούν σε αγροτικές δουλειές, οπότε απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση των επαφών τους. 
Χθες μεταφέρθηκαν στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις του τάε κβον ντο 778 αιτούντες άσυλο οι οποίοι διέμεναν στις δομές φιλοξενίας Μαλακάσας, Σχιστού και Ελαιώνα. Τις μεταφορές πραγματοποίησε το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου προληπτικά λόγω της επερχόμενης κακοκαιρίας, καθώς οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονταν σε χώρους όπου μπορούσαν να κινδυνεύσουν. «Οι εν λόγω επωφελούμενοι διαβιούσαν σε κοινόχρηστους χώρους εντός των δομών φιλοξενίας, οπότε και κρίθηκε απολύτως αναγκαία η μετακίνησή τους λόγω της σφοδρότητας της κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει τις επόμενες ημέρες την Αττική. Η παραμονή τους θα διαρκέσει τουλάχιστον δύο ημέρες, μέχρι και την εξασθένηση των δυσμενών καιρικών φαινομένων», αναφέρει σχετικά το υπουργείο Μετανάστευσης. Επιπλέον, χθες αναμενόταν να μετακινηθούν σε ξενοδοχειακό κατάλυμα 28 ασυνόδευτοι ανήλικοι που διαμένουν στην ασφαλή ζώνη της δομής φιλοξενίας του Σκαραμαγκά. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή