9.200 πρόσφυγες και μετανάστες στη δομή του Καρά Τεπέ- 350 αστυνομικοί για τη φύλαξή της

9.200 πρόσφυγες και μετανάστες στη δομή του Καρά Τεπέ- 350 αστυνομικοί για τη φύλαξή της

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περίπου 9.200 πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται ήδη μέσα στην προσωρινή δομή του Καρά Τεπέ στη Μυτιλήνη, ενώ παράλληλα προχωρούν οι διαδικασίες για την αποζημίωση των επιχειρήσεων από το Δήμο μέσω χρηματοδότησης από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, είπε ότι οι 9.200 έχουν μεταφερθεί στη δομή οικειοθελώς, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν φύγει κανείς από τη Λέσβο χωρίς νόμιμα έγγραφα. Σημείωσε επίσης ότι 350 αστυνομικοί βρίσκονται στο νησί με αποκλειστική αρμοδιότητα την φύλαξη της δομής, ενώ πρόσθεσε ότι η δύναμή τους θα διπλασιαστεί. 

«Θα αποκατασταθεί η κανονικότητα των κατοίκων του νησιού» είπε, ενώ τόνισε ότι πλέον φυλάσσονται πολύ καλά τα σύνορα. «Στον Έβρο δεν περνάει κουνούπι, ενώ στη θάλασσα το λιμενικό κάνει εξαιρετική δουλειά» ανέφερε χαρακτηριστικά.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή