ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Ν. Σύψας : Lockdown στην Αττική για να «χτυπήσουμε» την επιδημία

n-sypsas-lockdown-stin-attiki-gia-na-chtypisoyme-tin-epidimia-561086338

Τον κώδωνα του κινδύνου για την Αττική κρούει ο καθηγητής λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της επιτροπής για τον κορωνοϊό, Νικόλαος Σίψας.

Όπως επεσήμανε, μιλώντας στον MEGA, ο αριθμός των διασωληνωμένων έχει αυξηθεί και οι ΜΕΘ στα νοσοκομεία αναφοράς πιέζονται.

«Μάλλον δεν πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Η επιδημία έχει μια έντονη ανοδική τάση, έχουμε πολύ κακά επιδημιολογικά χαρακτηριστικά σχετικά με τις εισαγωγές και τους ανθρώπους που βρίσκονται σε ΜΕΘ, την ηλικία των διασωληνωμένων που έχει κατέβει. Αυτή τη στιγμή το 70% των εισαγωγών αντιπροσωπεύουν ηλικιωμένοι και ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα. Έχουμε ένα κακό σκηνικό» είπε χαρακτηριστικά.

Επικαλέστηκε, μάλιστα, τα στοιχεία τεχνικής έκθεσης του ευρωπαϊκού οργανισμού ECDC, που περιλαμβάνει «άσχημες προβλέψεις για τις επόμενες δέκα μέρες στην Ελλάδα με βάση τα μέτρα που είχαμε λάβει στις 8-10 Σεπτεμβρίου».

Ο καθηγητής υποστήριξε τη γνώμη πως «το μοναδικό μέτρο το οποίο έχει θεαματική επίδραση στην επιδημία είναι η απαγόρευση της κυκλοφορίας,  το lockdown»

«Πρέπει να ληφθούν μέτρα έγκαιρα στην Αττική, για να χτυπήσουμε την επιδημία πριν ξεφύγει» συμπλήρωσε.

Παράλληλα ανέφερε πως η Αττική βρίσκεται στο πορτοκαλί χρώμα αυτή τη στιγμή και αν δεν αποδώσουν τα μέτρα θα φτάσει στο κόκκινο. «Τότε θα πρέπει να λάβουμε πολύ πιο δραστικά μέτρα» είπε χαρακτηριστικά.

«Μπορεί να χρειαστεί απαγόρευση κυκλοφορίας για δύο εβδομάδες ή και κλείσιμο στην εστίαση και το λιανεμπόριο. Όλα θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη της επιδημίας» πρόσθεσε.