Κορωνοϊός: «Ένα βήμα από το κόκκινο η Αττική και το κέντρο της Αθήνας»

Κορωνοϊός: «Ένα βήμα από το κόκκινο η Αττική και το κέντρο της Αθήνας»

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανάγκη για τήρηση όλων των μέτρων, που βρίσκονται σε ισχύ κατά της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας και έκρουσε για ακόμη μία φορά τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση στην Αττική. 

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κ. Πέτσας σχολίασε πως η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι σε καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση από πολλές χώρες. Ωστόσο υπογράμμισε ότι αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα με την αύξηση των κρουσμάτων στα αστικά κέντρα. «Η περιφέρεια Αττικής και ειδικά το κέντρο της Αθήνας βρίσκονται ένα βήμα πριν ανάψει το κόκκινο» προειδοποίησε, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση έλαβε και θα λάβει όποια μέτρα κρίνονται αναγκαία, «γιατί η ανθρώπινη ζωή δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά». 

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Πέτσας απάντησε πως «ποτέ δεν έχουμε διστάσει να εφαρμόσουμε τοπικά lockdowns. Δεν αποτελεί εξαίρεση η Αττική». Όπως τόνισε, αυτό που έχει σημασία να δει κανείς είναι ποια είναι η επίπτωση ενός τέτοιου μέτρου σε σύγκριση με άλλα μέτρα, ενώ πρόσθεσε πως αυτό θα το κρίνουν οι ειδικοί.

Ανακοίνωσε ακόμη ότι σύντομα μέσω εφαρμογής στο κινητό θα μπορούν οι πολίτες να γνωρίζουν τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στην περιοχή που βρίσκονται καταχωρώντας το σχετικό ταχυδρομικό κώδικα.

Σε ό,τι αφορά δήλωση της επικεφαλής της Πνευμολογικής του Νοσοκομείου «Σωτηρία» Μίνας Γκάγκα ότι “θα φτάσουμε σύντομα σε σημείο που θα δεν προλαβαίνουν τα νοσοκομεία να περιθάλψουν ασθενείς με κορονοϊό”, ο κ. Πέτσας είπε ότι πρόκειται για κορυφαία επιστήμονα και πως αυτό που κάνει η κυβέρνηση είναι να αυξάνει τις υποδομές του συστήματος υγείας για να ανταπεξέλθει σε μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων. «Προωθούμε ένα πλέγμα νέων ΜΕΘ, 40 επιπλέον αυτή την εβδομάδα, εκ των οποίων οι 14 έχουν ήδη δοθεί», σημείωσε υπενθυμίζοντας ότι έρχονται και άλλες 236 από δωρεές.

«Δίνουμε μάχη με το χρόνο. Προσπαθούμε τις 565 ΜΕΘ που παραλάβαμε να τις φτάσουμε στις 1.200 στους επόμενες ένα με δύο μήνες. Δίνουμε μάχη με το χρόνο και γι’ αυτό παίρνουμε μέτρα και ζητάμε από όλους να τα τηρούν», τόνισε ενώ σημείωσε ότι ο άνθρωποι που καταλήγουν σε ΜΕΘ είναι κυρίως είτε ηλικιωμένοι είτε με υποκείμενα νοσήματα. «Να προσέχουν διπλά και μέσα στο σπίτι. Πολλά κρούσματα είναι ενδοοικογενειακά. Μεταφέρονται κυρίως από τα παιδιά τους, όχι τόσο από τα εγγόνια τους. Απευθύνουμε έκκληση για πολύ προσοχή στο οικογενειακό περιβάλλον», υπογράμμισε.

Για τα μέτρα ενίσχυσης των πληγέντων από την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών, ο κ. Πέτας είπε ότι η κατεύθυνση του πρωθυπουργού είναι να δοθούν άμεσα. «Πόσο άμεσα θα το ακούσετε αύριο από τον ίδιο», προσέθεσε.

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε και στους ελέγχους που γίνονται σε κοινωνικές δομές. Όπως είπε το τελευταίο διάστημα πραγματοποιήθηκαν 3.545 τεστ κορωνοϊού σε 150 γηροκομεία και όλα βγήκαν αρνητικά.

Σε ό,τι αφορά τη Λέσβο, σημείωσε ότι κατά την είσοδο των προσφύγων και μεταναστών στην προσωρινή δομή φιλοξενίας στο Καρά Τεπέ διενεργούνται τεστ σε όλους όσους εισέρχονται σε αυτή. Συγκεκριμένα, όπως είπε, έχουν διενεργηθεί 7.064 τέστ και βρέθηκαν 243 κρούσματα κορωνοϊού που θα αποτυπωθούν στα στοιχεία που θα ανακοινώσει σήμερα Δευτέρα ο ΕΟΔΥ. Επίσης, υποβλήθηκαν σε τεστ ακόμη 160 άτομα, αστυνομικοί και διοικητικό προσωπικό, και είναι όλοι αρνητικοί.

Διαβάστε επίσης:

Ν. Σύψας : Lockdown στην Αττική για να «χτυπήσουμε» την επιδημία

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή