Κορωνοϊός: 243 τα κρούσματα στο Καρά Τεπέ

Κορωνοϊός: 243 τα κρούσματα στο Καρά Τεπέ

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνολικά 243 νέα κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν στη διάρκεια ελέγχων που πραγματοποίησαν κλιμάκια του ΕΟΔΥ στη νέα δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, στο Καρά Τεπέ της Λέσβου.

Όπως ανακοινώθηκε, από τις 12 Σεπτεμβρίου 2020 έως και τις 20 Σεπτεμβρίου 2020 τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποίησαν συνολικά 7.064 ελέγχους γρήγορου τεστ αντιγόνου (rapid test) για ανίχνευση του ιού SARS-CoV2.

Από τα 243 άτομα που βρέθηκαν θετικά, τα 128 είναι άνδρες με μέση ηλικία τα 24 έτη.

Επίσης, εξετάσθηκαν 40 μέλη διαφόρων ΜΚΟ, καθώς και 120 αστυνομικοί που εργάζονται στο ΚΥΤ στο Καρά Τεπέ, το αποτέλεσμα των οποίων ήταν στο σύνολο τους αρνητικά.

Στην ενημέρωση του ΕΟΔΥ τα κρούσματα

Στο ζήτημα της Λέσβου αναφέρθηκε νωρίτερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σημειώνοντας πως τα 243 επιβεβαιωμένα περιστατικά θα αποτυπωθούν στα στοιχεία που θα ανακοινώσει το απόγευμα ο ΕΟΔΥ, ως προς τον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων.

Επίσης, υποβλήθηκαν σε τεστ ακόμη 160 άτομα, αστυνομικοί και διοικητικό προσωπικό, και είναι όλοι αρνητικοί.

Ανοιξαν τα σχολεία 

Εν τω μεταξύ, με ένα κρούσμα σε εκπαιδευτικό Λυκείου στην πόλη της Μυτιλήνης, άνοιξαν σήμερα τα σχολεία στο νησί.

Ο εκπαιδευτικός που φορούσε μάσκα κατά την προσέλευση στο σχολείο ένιωσε δυσφορία και με ταχεία εξέταση ανιχνεύτηκε θετικός στον κορωνοϊό. 

Όλα τα άλλα σχολεία της πόλης της Μυτιλήνης και του υπόλοιπου νησιού, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια λειτούργησαν την πρώτη μέρα σύμφωνα με τα προβλεπόμενα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή