Ηχητικό μήνυμα ΕΛ.ΑΣ για την απαγόρευση των συγκεντρώσεων σε πλατείες – Πρόστιμο 150 ευρώ (βίντεο)

Ηχητικό μήνυμα ΕΛ.ΑΣ για την απαγόρευση των συγκεντρώσεων σε πλατείες – Πρόστιμο 150 ευρώ (βίντεο)

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηχητικό μήνυμα της ΕΛ.ΑΣ., στα ελληνικά, τα αγγλικά και τα αραβικά θα αναπαράγεται από περιπολικά στην Αττική μέχρι και την 4 Οκτωβρίου. Με αυτό θα ενημερώνονται οι πολίτες ότι για την προστασία της δημόσιας υγείας, δεν επιτρέπονται συγκεντρώσεις άνω των εννέα ατόμων σε πλατείες, πάρκα και άλλους δημόσιους χώρους. Το πρόστιμο που προβλέπεται είναι 150 ευρώ.

Ειδικοτερα, το μήνυμα είναι το εξής: «Δεν επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις άνω των 9 ατόμων σε πλατείες, πάρκα και άλλους εξωτερικούς χώρους. Για την παράβαση προβλέπεται πρόστιμο 150 ευρώ. Η απαγόρευση ισχύει έως και την Κυριακή 4 Οκτωβρίου. Ας κάνουμε όλοι υπομονή. Ακολουθείστε τις οδηγίες για να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία».

Ακούστε το σχετικό

Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που δημοσιεύει το kathimerini.gr, ήδη από το βράδυ της Δευτέρας η ΕΛ.ΑΣ. επιχειρούσε την απομάκρυνση νεαρών θαμώνων από την πλατεία Συντάγματος.

Στις πλατείες η μάχη με τον ιό

Ενα βήμα πριν από το κόκκινο βρίσκεται η Αττική σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, γεγονός που φέρνει πιο κοντά το σενάριο εφαρμογής ενός περιορισμένου lockdown στο Λεκανοπέδιο. Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε χθες, ημέρα κατά την οποία τέθηκαν σε εφαρμογή τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού στην πρωτεύουσα. Σε περίπτωση που αυτά δεν αποδώσουν, η κυβέρνηση, διά στόματος κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, δηλώνει αποφασισμένη να λάβει «όποια μέτρα χρειαστούν για την προστασία της δημόσιας υγείας». Οπως ανέφερε, μάλιστα, χθες ο κ. Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, «ποτέ δεν έχουμε διστάσει να εφαρμόσουμε τοπικά lockdowns, από τον Μάρτιο μέχρι και τώρα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Δεν αποτελεί εξαίρεση η Αττική σ’ αυτό. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία, όμως, να δει κανείς είναι ποια είναι η επίπτωση από τέτοιου είδους απόφαση. Αν είναι εφαρμόσιμη ή όχι, κι αν είναι προτιμότερη από άλλου είδους μέτρα. Αυτό θα το κρίνουν οι ειδικοί, όχι η κυβέρνηση. Κι εμείς θα ακολουθήσουμε τις συμβουλές τους». Διαβάστε αναλυτικά

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή