Μαραθωνοδρόμοι στο πλευρό των κατοίκων της Καρδίτσας

Μαραθωνοδρόμοι στο πλευρό των κατοίκων της Καρδίτσας

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο πλευρό των κατοίκων της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας που επλήγησαν από τη φονική κακοκαιρία «Ιανός» θα βρεθούν Έλληνες μαραθωνοδρόμοι με επικεφαλής της κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια του μαραθωνίου δρόμου Μαρία Πολύζου. Οι μαραθωνοδρόμοι, τις επόμενες ημέρες, θα συγκεντρώσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο είδη πρώτης ανάγκης προκειμένου να τα μεταφέρουν στο κοινωνικό παντοπωλείο της Καρδίτσας αλλά και σε οικογένειες της περιοχής.

Η συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης θα πραγματοποιηθεί στις 23 και 25 Σεπτεμβρίου στο προπονητήριο του ΟΑΚΑ (19.30).

«Δεν πρέπει μόνο να παίρνεις από την κοινωνία αλλά πρέπει και να δίνεις. Ο άνθρωπος που προσφέρει βελτιώνεται σε πολλά επίπεδα. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου. Με την ομάδα μου εκτός από το αγωνιστικό τρέξιμο, τρέχουμε και για ανθρώπους που μας έχουν ανάγκη. Είμαι τυχερή γιατί μόλις ζητήσω κάτι αντίστοιχο από την ομάδα μου, αμέσως όλοι βοηθάνε όπως μπορούν. Πιστεύω ότι οι δρομείς είμαστε άνθρωποι που έχουν ευαισθησίες. Ενας μαραθωνοδρόμος δεν μπορεί να μην έχει ευαισθησίες.

Όταν τρέχει τόσα χιλιόμετρα θα αναδειχθούν από μέσα του όλες οι ανθρώπινες αξίες, αξίες όπως του «Ευ Αγωνίζεσθαι», της προσφοράς ανιδιοτελούς υπηρεσίας κλπ. Κάτω από αυτή τη φιλοσοφία και βλέποντας όλα αυτά που γίνονται στην Καρδίτσα η ομάδα είναι, για άλλη μία φορά, δίπλα στον άνθρωπο. Από γνωστούς μου στην Καρδίτσα έχω λάβει μηνύματα για οικογένειες που χρειάζονται βοήθεια.

Εκτός από το κοινωνικό παντοπωλείο θα στηρίξουμε και οικογένειες που με έχουν ενημερώσει για τις ανάγκες τους. Θα πάμε στα σπίτια τους να τα δώσουμε χέρι με χέρι. Ένα χαμόγελο με τα μάτια, γιατί τα χείλη δε θα φαίνονται από τις μάσκες, δίνει δύναμη στους ανθρώπους.

Γι΄αυτό θα πάμε εκεί. Δεν πρέπει να τους ξεχάσουμε γιατί σε αυτά τα χωριά έρχεται σιγά σιγά ο χειμώνας», δήλωσε στην «Κ» η Μαρία Πολύζου, κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στο αγώνισμα του μαραθωνίου.

Τα είδη που θα συγκεντρώσει η «Marathon Team Greece» είναι νερά, ζυμαρικά, όσπρια, κονσέρβες, γάλα εβαπορέ, δημητριακά, λάδι, κλινοσκεπάσματα και πετσέτες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή