Να δικαστεί ξανά ο Κορκονέας ζητεί ο Α.Π.

Να δικαστεί ξανά ο Κορκονέας ζητεί ο Α.Π.

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυξάνονται οι πιθανότητες να δικαστεί εκ νέου η υπόθεση για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ως προς την ποινική μεταχείριση του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα, καθώς η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστασία Δημητριάδου τάχθηκε χθες υπέρ της αναίρεσης της απόφασης που τον καταδίκασε σε 13 χρόνια κάθειρξη.

Η υπόθεση έφθασε στον Αρειο Πάγο, μετά την αναίρεση που ζήτησε ο ίδιος ο εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου Βασίλειος Πλιώτας, για το γεγονός ότι στον Επαμεινώνδα Κορκονέα αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου (έτσι λέγεται τώρα), με αποτέλεσμα να σπάσουν τα ισόβια και να βγει από τη φυλακή.

Η χθεσινή εκδίκαση της υπόθεσης –που αφορά και γενικότερα την αναγνώριση του εν λόγω ελαφρυντικού σε καταδικασθέντες– έγινε σε κλίμα έντασης, καθώς οι συνήγοροι της οικογένειας Γρηγορόπουλου, Νίκος και Ζωή Κωνσταντοπούλου επέμειναν να μετάσχουν στη διαδικασία, κάτι που τελικώς δεν τους επετράπη.

Ο συνήγορος του ειδικού φρουρού Βαγγέλης Ανδρούλας υπέβαλε ένσταση, σύμφωνα με την οποία οι συνήγοροι της οικογένειας δεν είχαν δικονομικό δικαίωμα να παρασταθούν και να αγορεύσουν, καθώς η αναίρεση αφορά μόνο το σκέλος της καταδικαστικής απόφασης για το ελαφρυντικό του «προτέρου σύννομου βίου» που αναγνωρίστηκε στον Επαμεινώνδα Κορκονέα. Το Ποινικό Τμήμα με πρόεδρο την αντιπρόεδρο Αβρακόμη Θούα διέκοψε και με παρεμπίπτουσα απόφασή του αποφάνθηκε ότι οι δύο συνήγοροι της οικογένειας του 15χρονου δεν δικαιούνται να παρασταθούν και να αγορεύσουν. Η απόφαση αναμένεται προσεχώς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή