ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΤΑΣΥ: Μεμονωμένες οι εικόνες μεγάλου συνωστισμού στo Μετρό

ΣΤΑΣΥ: Μεμονωμένες οι εικόνες μεγάλου συνωστισμού στo Μετρό

«Μεμονωμένες και όχι καθημερινές, οι εικόνες μεγάλου συνωστισμού στον σταθμό Μετρό Συντάγματος» δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ, Νίκος Χαιρέτας, για τις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν σε Μ.Μ.Ε. και κοινωνικά δίκτυα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κύριος Χαιρέτας επεσήμανε πως το πρωί της Τετάρτης, σε ώρα αιχμής, υπήρξε βλάβη σε συρμό, ως εκ τούτου όλοι οι επιβάτες επιβιβάστηκαν στον επόμενο διερχόμενο συρμό.

Στη συνέχεια, ζητώντας συγγνώμη από το επιβατικό κοινό, τόνισε ότι η ΣΤΑΣΥ καταβάλλει μια μεγάλη προσπάθεια.

Ανέφερε, ωστόσο, πως το μεγαλύτερο πρόβλημα συνωστισμού εντοπίζεται «στις πλατφόρμες των σταθμών μετεπιβίβασης, όπως είναι το Σύνταγμα, η Ομόνοια και το Μοναστηράκι, όπου μαζεύεται πολύς κόσμος».

«Δεν μπορούμε να το αρνηθούμε, δεν είναι κάτι που εύκολα μπορούμε να βρούμε μια λύση. Το ομολογούμε. Δεν μπορούμε να πούμε εύκολα στον κόσμο “μην μπαίνεις”. Βγαίνει από το ένα τρένο, μπαίνει στο άλλο τρένο» τόνισε.

Επιπλέον, εξήγησε ότι «για πρώτη φορά στη γραμμή 3 του Μετρό είναι στα 4 λεπτά ο χρόνος απόστασης, κατά τις ώρες αιχμής» και πρόσθεσε «κάτι που γίνεται στα όρια και του προσωπικού και του τροχαίου υλικού. Στη γραμμή 1, στον ηλεκτρικό είναι χειρότερα τα πράγματα. Είμαστε το τροχαίο υλικό στα όριά του». 

Βανδαλισμοί στον ΗΣΑΠ

Να σημειωθεί ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ κατήγγειλε «πάρα πολλούς βανδαλισμούς» στη γραμμή 1, δηλαδή στον ΗΣΑΠ. Όπως είπε, «κατά τη διάρκεια της νύχτας άγνωστοι σπάνε πάρα πολλά τζάμια και μόνο τον τελευταίο μήνα έχουν αλλαχθεί 88 τζάμια. Αποτέλεσμα αυτών των βανδαλισμών, είναι οι εν λόγω συρμοί να μένουν εκτός δρομολογίων έως ότου αποκατασταθούν οι ζημιές τους».

Τέλος, ανέφερε ότι ο στόλος είναι πεπαλαιωμένος. «Κάποιοι συρμοί είναι έως και 40 ετών, ενώ το μεγάλο πλάνο ανάταξης με επισκευή και αγορά καινούριων θα χρειαστεί αρκετό χρόνο για να γίνει πράξη» σχολίασε.