Ελεγχοι σε πλατείες με πρόστιμα και εντάσεις

Ελεγχοι σε πλατείες με πρόστιμα και εντάσεις

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αύξηση των ελέγχων σε πλατείες, λόγω κορωνοϊού και η παροχή συνδρομής σε διευθυντές σχολείων που τελούν υπό κατάληψη αποτέλεσαν το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Στο θέμα της COVID-19 αποφασίστηκε να ενταθούν οι έλεγχοι της αστυνομίας σε πλατείες, όπου τις βραδινές ώρες παρατηρούνται φαινόμενα συνωστισμού. Ζητήθηκε οι παρεμβάσεις της αστυνομίας να έχουν ήπιο χαρακτήρα, με προτροπές προς τα άτομα στις πλατείες και τα πάρκα να μη συνωστίζονται και την υπενθύμιση ότι η κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) που τέθηκε τη Δευτέρα σε ισχύ απαγορεύει συγκεντρώσεις άνω των 9 ατόμων σε δημόσιους χώρους. «Δεν έχουμε σκοπό να διώχνουμε τους νέους από τις πλατείες αλλά να τους υπενθυμίζουμε την υποχρέωση εφαρμογής των μέτρων», σχολίασε στην «Κ» κορυφαίος αξιωματούχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ενδεικτικά την Τρίτη, στελέχη της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών πραγματοποίησαν ελέγχους στην Ομόνοια, στις πλατείες Βικτωρίας και Αμερικής, στον Αγιο Παντελεήμονα καθώς και στο πάρκο δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου, στην οδό Ασκληπιού. Με τη χρήση μεγαφώνων οι αστυνομικοί ενημέρωσαν τον κόσμο για την ισχύ της απαγόρευσης προτρέποντάς τους να αποφύγουν φαινόμενα συνωστισμού. «Οι περισσότεροι αποχώρησαν δίχως εντάσεις και απρόοπτα», περιέγραψε αξιωματικός με γνώση του θέματος.
Μεγαλύτερης κλίμακας ήταν η επιχείρηση στην πλατεία Βαρνάβα, στο Παγκράτι. Αστυνομικοί ήλεγξαν 83 άτομα και προσήγαγαν 6 που κατά τη διάρκεια του ελέγχου είχαν –σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.– επιθετική στάση. Επιπλέον, βεβαιώθηκαν 13 πρόστιμα των 150 ευρώ έκαστο σε άτομα που αρνήθηκαν να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις των αστυνομικών.

Σε ό,τι αφορά το φαινόμενο των καταλήψεων σχολικών κτιρίων, στη χθεσινή σύσκεψη συμφωνήθηκε οι αστυνομικοί να παρέχουν συνδρομή όταν αυτό τους ζητείται από τους διευθυντές των σχολείων, χωρίς πάντως να επεμβαίνουν εντός των μονάδων. «Εάν για παράδειγμα ο διευθυντής ενός σχολείου ζητεί βοήθεια για να αφαιρέσει ένα λουκέτο από την είσοδο του σχολικού συγκροτήματος πρέπει να του εξασφαλίσουμε ένα περιβάλλον ασφάλειας. Δεν έχουμε όμως λόγο να μπούμε μέσα στα σχολεία», εξήγησε αξιωματούχος της Κατεχάκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή