Αθωωτική απόφαση για Λίνα Νικολοπούλου

Αθωωτική απόφαση για Λίνα Νικολοπούλου

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αθώα κηρύχθηκε με σύμφωνη πρόταση και του εισαγγελέα της έδρας η επιχειρηματίας Λίνα Νικολοπούλου, σύζυγος του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, η οποία είχε διωχθεί ποινικά για ανάθεση διοργάνωσης ιατρικού συνεδρίου στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε. το 2014.

Το δικαστήριο που εκδίκασε την υπόθεση, ύστερα από αλλεπάλληλες αναβολές, οδηγήθηκε σε αθωωτική κρίση τόσο για τη Λίνα Νικολοπούλου, που αντιμετώπιζε την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος, όσο και για την τότε γενική γραμματέα του υπουργείου Υγείας Χριστίνα Παπανικολάου, η οποία είχε κατηγορηθεί για παράβαση καθήκοντος.

Η ανάθεση του ιατρικού συνεδρίου, τα έξοδα του οποίου καλύφθηκαν από κοινοτικά κονδύλια και χορηγίες που εξασφάλισε η εταιρεία που ανέλαβε τη διεξαγωγή του, έγινε στο πλαίσιο των δεσμεύσεων της ελληνικής προεδρίας το 2014.

Στη δίκη εξετάστηκε ως μάρτυρας ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, που τότε είχε την ευθύνη του χαρτοφυλακίου της Υγείας, ο οποίος κατέθεσε σχετικά με τη νομιμότητα της ανάθεσης για ένα συνέδριο με αντικείμενο την ψηφιακή υγεία.

Η σύζυγος του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών είχε εμπλακεί σε δικαστικές έρευνες, από τις οποίες όμως δεν προέκυψε εις βάρος της για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες κάτι ποινικά αξιόλογο, με αποτέλεσμα οι σχετικές δικογραφίες κατά διαστήματα να κλείσουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή