Ανησυχούν για τον κορωνοϊό, λένε «ναι» στη μάσκα οι Ελληνες

Ανησυχούν για τον κορωνοϊό, λένε «ναι» στη μάσκα οι Ελληνες

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προβάδισμα 17,5 ποσοστιαίων μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Βάσει των ευρημάτων της δημοσκόπησης, η Ν.Δ. συγκεντρώνει ποσοστό 41,5% με τον ΣΥΡΙΖΑ να λαμβάνει 24%.

Όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά οι πολίτες αποτιμούν θετικά τις αποφάσεις/ενέργειες της κυβέρνησης, με το 58% να σημειώνει πως κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Σχεδόν επτά στους δέκα ανησηχούν αρκετά έως πολύ για την πανδημία του κορωνοϊού, ενώ η μεγάλη πλειονότητα έχει πειστεί για την αναγκαιότητα της χρήσης μάσκας. 

Ανησυχούν για τον κορωνοϊό, λένε «ναι» στη μάσκα οι Ελληνες-1

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις των ερωτηθέντων σχετικά με τη στάση των ξένων χωρών και της Ε.Ε. στα ελληνοτουρκικά, με τη συντριπτική πλειοψηφία να εμφανίζει θετική γνώμη για τη στάση της Γαλλίας. Στο αντίποδα οι απαντήσεις για τη γερμανική στάση βρίσκοται στο ναδίρ.

Ανησυχούν για τον κορωνοϊό, λένε «ναι» στη μάσκα οι Ελληνες-2

Στο ζήτημα της πανδημίας του κορωνοϊού το 66% των ερωτηθέντων ανησυχεί αρκετά έως πολύ, μέτρια το 17% και λίγο έως καθόλου το 11%.

Το 74% των πολιτών απαντά πως έχει πειστεί για την αναγκαιότητα της χρήσης προστατευτικής μάσκας, ενώ το 19% δεν έχει πειστεί.

Αναφορικά με τα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη, το 43% τα αποτιμά θετικά, το 30% αρνητικά, ενώ το 27% είτε δεν τα γνωρίζει – είτε δεν απαντά.

Ανησυχούν για τον κορωνοϊό, λένε «ναι» στη μάσκα οι Ελληνες-3

Προβάδισμα συνεχίζει να διατηρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ερώτηση περί «καταλληλότερου» για τη θέση του Πρωθυπουργού, με 46%, ενώ ακολουθεί ο «κανένας» με 26%. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη συγκεκριμένη ερώτηση λαμβάνει 24%.

Ανησυχούν για τον κορωνοϊό, λένε «ναι» στη μάσκα οι Ελληνες-4

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή