Τις επόμενες μέρες η προκήρυξη του διαγωνισμού για τη «Διαύγεια»

Τις επόμενες μέρες η προκήρυξη του διαγωνισμού για τη «Διαύγεια»

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να προκηρυχθεί από την Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. ο διαγωνισμός για το Έργο «Ανάπτυξη υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας του προγράμματος ΔΙΑΥΓΕΙΑ».

Όπως ανακοίνωσε η Κοινωνία της Πληροφορίες Α.Ε. η απόφαση διενέργειας του διεθνούς διαγωνισμού συνολικού προϋπολογισμού 1.045.000 ευρώ δημοσιεύθηκε. Αντικείμενο του έργου είναι η αναβάθμιση της υφιστάμενης εφαρμογής του προγράμματος Διαύγεια με κύρια επιδίωξη την επέκταση της λειτουργικότητάς της, ενισχύοντας τα χαρακτηριστικά της διαφάνειας, ευχρηστίας, ενημέρωσης και διάχυσης της πληροφορίας με πρωταρχικό γνώμονα την συμμετοχική και προσωποποιημένη πληροφόρηση πολιτών και επιχειρήσεων. Με τον τρόπο αυτό θα ενισχυθεί ο ρόλος του συστήματος μέσα σε ένα ευρύτερο οικοσύστημα ψηφιακής διακυβέρνησης που στηρίζει και προάγει τις προσπάθειες της Πολιτείας για μία σύγχρονη διοίκηση.

Ειδικότερα θα υλοποιηθεί επέκταση των εφαρμογών με την προσθήκη λειτουργικοτήτων που θα επιτρέπουν την ανάρτηση περισσότερων τύπων πράξεων, γεγονός που θα οδηγήσει στην περαιτέρω διαφάνεια της λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης. Ταυτόχρονα προς ενίσχυση της εξωστρέφειας του συστήματος θα υλοποιηθεί επέκταση/αναμόρφωση του υποσυστήματος αναζήτησης της πληροφορίας τόσο σε τεχνικό όσο και σε λειτουργικό επίπεδο. Θα εκσυγχρονιστεί το σύστημα ευρετηρίασης των πράξεων ώστε να επεκτείνεται ή να συρρικνώνεται δυναμικά ανάλογα με τον καθημερινό φόρτο ενώ διαχωρίζεται από το υποσύστημα των αναρτήσεων ώστε να παραμένει πλήρως διαθέσιμο ακόμα και σε συνθήκες υψηλού φόρτου.

Επιπλέον θα υπάρξει ενίσχυση του υποσυστήματος πληροφόρησης με την ενσωμάτωση διευρυμένων στατιστικών χρήσης. Το σύστημα θα είναι επεκτάσιμο για προσθήκη και νέων πηγών που θα προκύπτουν από άλλες δράσεις, οι οποίες αφορούν στην αναμόρφωση τεχνικών χαρακτηριστικών και δυνατοτήτων όπως η διαχείριση αλλαγών στα οργανογράμματα των φορέων, η παρακολούθηση του όγκου συναλλαγών και του φόρτου συστήματος, η ενίσχυση λειτουργιών κεντρικής διαχείρισης καθώς και η διάθεση του υποσυστήματος ώστε να διασφαλίζεται η κατά το μέγιστο αδιάλειπτη λειτουργία του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή