ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα Οδός: Συστάσεις προς τους οδηγούς ενόψει της κακοκαιρίας

nea-odos-systaseis-pros-toys-odigoys-enopsei-tis-kakokairias-561092695

Σύσταση προς τους οδηγούς να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις απευθύνει η Νέα Οδός σε ανακοίνωσή της ενόψει της επιδείνωσης που αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στην Ήπειρο και στη δυτική Στερεά Ελλάδα.

Η Νέα Οδός διαβεβαιώνει πως «έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαχείριση των φαινομένων». Καλεί πάντως τους οδηγούς να ενημερωθούν πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους για τον καιρό και τις κυκλοφοριακές συνθήκες, καλώντας την τηλεφωνική εξυπηρέτηση πελατών της εταιρίας. Όσοι οδηγοί ενδιαφέρονται για το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε.(Μεταμόρφωση Αττικής – Σκάρφεια Φθιώτιδας) μπορούν να καλούν στο 22950 26900. Όσοι οδηγοί ενδιαφέρονται για την Ιόνια Οδό (Αντίρριο – Ιωάννινα) μπορούν να καλούν στο 2641 306 306 (καθημερινά και Σάββατο από τις 08:00 έως τις 20:00 και Κυριακή 10:00 με 18:00).

Οι οδηγοί θα πρέπει επίσης να φροντίσουν να διαθέτουν επαρκή ποσότητα καυσίμου στο ρεζερβουάρ του οχήματός τους.

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης μπορούν να  καλούν το 1075

Η Νέα Οδός επισημαίνει ότι η οδήγηση και η στάση στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) είναι επικίνδυνη για τον οδηγό και το όχημά του. Χρήση της ΛΕΑ πρέπει να γίνεται μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, όπως αναφέρει.