Προς νέα μέτρα στην Αττική

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα μέτρα για την Αττική αναμένεται να ανακοινώσει στην απογευματινή ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοιού. 

Αλλωστε, προς αυτή την κατεύθυνση έδειξε ο ίδιος νωρίτερα, σε συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, διευκρινίζοντας, ωστόσο, πως απέχουμε ακόμη από την επαναφορά της ολικής καραντίνας. 

«Είμαστε μακριά από ένα lockdown για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Eχουμε πολλά ακόμη μέτρα να εφαρμόσουμε, αν χρειαστεί, πριν από ένα τέτοιο ενδεχόμενο», σημείωσε.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου ποια άλλα μέτρα πιθανολογεί ότι μπορεί να εφαρμοστούν, ο κ. Χαρδαλιάς έφερε ως παράδειγμα τη χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς ή μέτρα που θα αφορούν ηλικιακές ομάδες πληθυσμού, όπως άνω των 65 ετών.

«Συνεχώς, κάθε ώρα και κάθε στιγμή αξιολογούνται τα στοιχεία από όλους τους αρμόδιους επιστήμονες, μελετάμε την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού και το τι ακριβώς μέτρα θα παρθούν θα γίνει με βάση τα στοιχεία της συγκεκριμένης στιγμής», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την ενημέρωση αναμένεται να ανακοινωθεί ότι περίπτερα, κάβες και καταστήματα ψιλικών θα κλείνουν 12:00 τα μεσάνυχτα με 5:00 τα ξημερώματα, προκειμένου να μην πωλείται αλκοόλ και να περιοριστούν τα φαινόμενα συνωστισμού στις πλατείες τη νύχτα.

Ως πιθανό ενδεχόμενο «έδειξε», άλλωστε, νωρίτερα, την θέσπιση νέων μέτρων και ο καθηγητής Νίκος Σύψας, ο οποίος τόνισε πως «είμαστε σε πορτοκαλί συναγερμό, δεν είναι κόκκινος, δεν είμαστε σε φάση lockdown, αλλά η κατάσταση χρειάζεται επαγρύπνηση».

«Tα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση από τις 10 Σεπτεμβρίου και μετά, έχουν ήδη δώσει κάποια επίδραση στην επιδημία. Εάν τα μέτρα συνεχίσουν να αποδίδουν κι αν προσθέσουμε και νέα μέτρα, που ενδεχομένως θα προσθέσουμε, τότε θα δούμε μια επιπέδωση της επιδημίας, που είναι το πρώτο βήμα πριν την κάμψη», πρόσθεσε χαρακτηριστικά. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή