Καμένα Βούρλα: Έκλεισαν την εθνική οδό διαμαρτυρόμενοι για τους ασυνόδευτους ανήλικους (βίντεο)

Καμένα Βούρλα: Έκλεισαν την εθνική οδό διαμαρτυρόμενοι για τους ασυνόδευτους ανήλικους (βίντεο)

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εθνική οδό στο ύψος των διοδίων της Αγίας Τριάδας έκλεισε μια ομάδα κατοίκων στα Καμένα Βούρλα ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τους 39 ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες που μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο στην περιοχή.

Ειδικότερα, το μεσημέρι της Παρασκευής οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι έκλεισαν ένα κομμάτι της εθνικής οδού. Για ώρα παρέμεινε κλειστό το ρεύμα προς Αθήνα, ενώ νωρίτερα, σύμφωνα με το lamiareport.gr, δημιουργήθηκε ένταση όταν απέκλεισαν και τα δυο ρεύματα κυκλοφορίας, προκαλώντας μεγάλες ουρές αυτοκινήτων. 

Η κυκλοφορία στην ΠΑΘΕ έχει αποκατασταθεί από τις 16:45.

Δείτε το βίντεο

Επεισόδια

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Πέμπτης επικράτησε ένταση έξω από το ξενοδοχείο που έχουν καταλύσει οι 39 ασυνόδευτοι ανήλικοι.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αργά το βράδυ κάποιοι από τους ανήλικους φέρεται να αντέδρασαν, καθώς δεν τους επιτράπηκε να βγουν έξω από το ξενοδοχείο και πέταξαν πέτρες και άλλα αντικείμενα προς τους κατοίκους που παραμένουν συγκεντρωμένοι έξω από το χώρο τους. Αμέσως υπήρξε αντίδραση, προκλήθηκε ένταση, ωστόσο η αστυνομική δύναμη που βρισκόταν στο σημείο δεν επέτρεψε να επεκταθεί το επεισόδιο.

Αιχμές Μηταράκη

Το πρωί της Παρασκευής, μιλώντας στην τηλεόραση του Open, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νότης Μηταράκης, κατηγόρησε τους κατοίκους των Καμένων Βούρλων και τον Δήμαρχο Γιάννη Συκιώτη, ότι εμπόδισαν την το φορτηγό με το φαγητό και τις κουβέρτες για τα ασυνόδευτα παιδιά, τα οποία θέλησαν να βγουν εκτός ξενοδοχείου για να προμηθευτούν φαγητό.

Χαρακτήρισε ακραία τη συμπεριφορά τους και μοναδική στο σύνολο της χώρας που υποδέχτηκε εκατοντάδες ανήλικα παιδιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή