ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υποχώρηση αντιδράσεων στα Καμένα Βούρλα

ypochorisi-antidraseon-sta-kamena-voyrla-561093673

Προς εκτόνωση βαίνει η έκρυθμη κατάσταση που δημιουργήθηκε στα Καμένα Βούρλα, σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Γιάννη Συκιώτη στην «Κ». Ο δήμαρχος απέδωσε «σε έλλειψη ενημέρωσης» τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν όταν 39 ασυνόδευτα ανήλικα που έχουν καταθέσει αίτημα ασύλου μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο της περιοχής. 

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος ήταν εκείνος που κάλεσε χθες τους κατοίκους της περιοχής να συγκεντρωθούν προκειμένου να διαμαρτυρηθούν, ενώ χθες το απόγευμα ο ίδιος και ομάδα κατοίκων απέκλεισαν την εθνική οδό λίγο πριν από τη Λαμία και στα δύο ρεύματα πραγματοποιώντας «συμβολική κατάληψη των διοδίων για μισή ώρα». 

Ο Γιάννης Συκιώτης δήλωσε ότι, αν είχαν ενημερωθεί, θα φρόντιζαν για τη στέγαση των παιδιών σε άλλο ξενοδοχείο, το οποίο δεν βρίσκεται εντός του αστικού ιστού. 

Τα 39 ασυνόδευτα παιδιά ήρθαν από τη Λέσβο και πρόκειται να μείνουν στα Καμένα Βούρλα για μικρό χρονικό διάστημα, αφού έχει οργανωθεί η μετεγκατάστασή τους στη Γερμανία. 

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης παραδέχθηκε ότι δεν ενημέρωσε τις τοπικές αρχές, καθώς δεν το θεώρησε απαραίτητο λόγω του μικρού αριθμού ατόμων.