Αγρίνιο: Προβλήματα από την κακοκαιρία στη Δημοτική Ενότητα Στράτου

Αγρίνιο: Προβλήματα από την κακοκαιρία στη Δημοτική Ενότητα Στράτου

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προβλήματα στη Δημοτική Ενότητα Στράτου, του Αγρινίου, προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή το μεσημέρι. Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, Ιωάννης Τέγας, «λόγω των βροχοπτώσεων “έσπασε” ρέμα στην περιοχή του Στράτου, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν παρακείμενες επιχειρήσεις και σπίτια, ενώ υπήρξαν καταπτώσεις σε τμήμα του οδικού δικτύου».

Στην περιοχή της Στράτου, που επλήγη από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, βρέθηκε ο δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου, καθώς και κλιμάκιο του δήμου. Αμέσως μετά, ανακοινώθηκε ότι ο δήμαρχος Αγρινίου συγκάλεσε εκτάκτως το τοπικό συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας, προκειμένου να κατατεθεί αίτημα για να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο κ. Παπαναστασίου τόνισε ότι «λόγω της πρωτοφανούς κακοκαιρίας, δημιουργήθηκαν προβλήματα σε κατοικίες, επιχειρήσεις, δρόμους και εγκαταστάσεις», προσθέτοντας πως «πρέπει άμεσα να κινηθούν οι διαδικασίες, ώστε να κινητοποιηθεί ο κρατικός μηχανισμός και να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Δημοτική Ενότητα Στράτου».

Ήδη, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, «αποφασίστηκε ο ορισμός επιτροπών από τον δήμο, οι οποίες θα διενεργήσουν αυτοψίες σε πληγείσες κατοικίες, ενώ επιτροπές της περιφέρειας θα διενεργήσουν αυτοψίες σε επιχειρήσεις».

Εν τω μεταξύ, στην Πάτρα σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή των Αραχωβιτίκων και υπήρξε άμεση επέμβαση των εργαζομένων της Πολιτικής Προστασίας και της Υπηρεσίας Καθαριότητας, οι οποίοι καθάρισαν με μηχανήματα το γειτονικό αυλάκι και άνοιξαν τον παρακείμενο δρόμο, χωρίς, σύμφωνα με τον δήμο, να υπάρξει κίνδυνος για κατοίκους και σπίτια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή