ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορωνοϊός: Στη Λακωνία Β. Παπαγεωργίου και Σ. Τσιόδρας μετά τα κρούσματα σε εργάτες γης

koronoios-sti-lakonia-v-papageorgioy-kai-s-tsiodras-meta-ta-kroysmata-se-ergates-gis-561095413

Στη Λακωνία μεταβαίνει ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, συνοδευόμενος από τον γ.γ. Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτη Πρεζεράκο και τον πρόεδρο της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού σε αλλοδαπούς εργάτες γης της περιοχής.

Συγκεκριμένα, θα επισκεφθούν περιοχές του δήμου Ευρώτα, καθώς και τη δημοτική Ενότητα Μολάων, όπου θα έχουν συναντήσεις με όλους τους αρμόδιους τοπικούς φορείς, σε συνέχεια αύξησης κρουσμάτων COVID-19 στην περιοχή.

Σκοπός της επίσκεψης είναι η επιτόπια εκτίμηση της κατάστασης και ο καλύτερος δυνατός συντονισμός των τοπικών Αρχών για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων μείωσης της διασποράς του κορωνοϊού.

Την Κυριακή, έγινε γνωστό πως κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) διενεργεί εκτεταμένους ελέγχους για ανίχνευση του ιού SARS-CoV2 στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ευρώτα στη Λακωνία, μετά τον εντοπισμό συρροής κρουσμάτων.

Στο μεταξύ, συναγερμός σήμανε σε κρουαζιερόπλοιο, το οποίο βρίσκεται ανοιχτά της Μήλου μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή ανακοινώθηκαν 218 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, με τα περισσότερα (118) να εντοπίζονται στην Αττική.