Rapid test στην πλατεία Κουμουνδούρου

Rapid test στην πλατεία Κουμουνδούρου

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ βρίσκονται από το πρωί στην πλατεία Κουμουνδούρου, πραγματοποιώντας rapid test για ανίχνευση κρουσμάτων κορωνοϊού.

Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στην περιοχή ξεκίνησαν από το πρωί και θα συνεχιστούν για ώρες.

Τις προηγούμενες μέρες αντίστοιχοι έλεγχοι έγιναν στην Κυψέλη. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 1.600 τεστ και εντοπίστηκαν 28 κρούσματα. Από αυτούς, οι 17 ήταν Έλληνες και οι 11 αλλοδαποί.

Σωτήρης Τσιόδρας

Στη Λακωνία μεταβαίνει ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, ασίλης Παπαγεωργίου, συνοδευόμενος από τον γ.γ. Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτη Πρεζεράκο και τον πρόεδρο της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού σε αλλοδαπούς εργάτες γης της περιοχής. Συγκεκριμένα, θα επισκεφθούν περιοχές του δήμου Ευρώτα, καθώς και τη δημοτική Ενότητα Μολάων, όπου θα έχουν συναντήσεις με όλους τους αρμόδιους τοπικούς φορείς, σε συνέχεια αύξησης κρουσμάτων COVID-19 στην περιοχή. Αναλυτικά

Την Κυριακή, έγινε γνωστό πως κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) διενεργεί εκτεταμένους ελέγχους για ανίχνευση του ιού SARS-CoV2 στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ευρώτα στη Λακωνία, μετά τον εντοπισμό συρροής κρουσμάτων.

Στο μεταξύ, συναγερμός σήμανε σε κρουαζιερόπλοιο, το οποίο βρίσκεται ανοιχτά της Μήλου μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή ανακοινώθηκαν 218 νέα κρούσματα κορωνοϊού, με τα περισσότερα (118) να εντοπίζονται στην Αττική.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή