Aναβολή της Σύνοδου της Ιεραρχίας

Aναβολή της Σύνοδου της Ιεραρχίας

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κορωνοϊός «ανέβαλε» την ετήσια οκτωβριανή συνεδρίαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Συγκεκριμένα, η αίθουσα της Μονής Πετράκη δεν επαρκεί να φιλοξενήσει τους 81 μητροπολίτες της Ιεραρχίας με την τήρηση των προληπτικών μέτρων λόγω κορωνοϊού.

Η εναλλακτική λύση ήταν η συνεδρίαση να γίνει στην Ιερά Μονή Πεντέλης, ωστόσο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος επέλεξε (με επιστολή του στις 21/9) να ζητήσει τη γνώμη των μητροπολιτών. Η απόφαση φέρεται να υπαγορεύθηκε και από την επιθυμία του κ. Ιερωνύμου να αποφύγει τυχόν σκέψεις μητροπολιτών πως, εάν αποφάσιζε μόνος την αναβολή, επιχειρεί να αποφύγει την κριτική για όσα συνέβησαν μετά την εκδήλωση της πανδημίας. Ενδεικτικά, ορισμένοι μητροπολίτες θεωρούν ότι η Εκκλησία δεν αντέδρασε επαρκώς στις κυβερνητικές αποφάσεις για την αναστολή λειτουργίας των ναών, για τη χρήση μάσκας εντός των ναών κ.λπ.

Το αποτέλεσμα των μητροπολιτών ήταν υπέρ της αναβολής, με 65-16 ψήφους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή