Παράνομος κοιτώνας στην πλ. Βικτωρίας

Παράνομος κοιτώνας στην πλ. Βικτωρίας

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ψάρευε» άστεγους πρόσφυγες και μετανάστες από την πλατεία Βικτωρίας και τους χρέωνε από 15 έως 40 ευρώ για μία διανυκτέρευση σε διαμέρισμα που επινοικίαζε από Νιγηριανή ιδιοκτήτρια. Ο λόγος για 31χρονο Σομαλό που συνελήφθη πριν από μερικά εικοσιτετράωρα από αστυνομικούς των πεζών περιπολιών. Κατηγορείται για διευκόλυνση παράνομης διαμονής αλλοδαπών, ενώ λόγω COVID-19 εις βάρος του ασκήθηκε δίωξη και για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών. Ταυτοποιήθηκε και αναζητείται μία συνεργός του.

Η υπόθεση ήρθε στο φως στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών σχετικά με ιδιοκτήτες ή εκμισθωτές ακινήτων στην πλατεία Βικτωρίας, οι οποίοι, εκμεταλλευόμενοι αλλοδαπούς που συχνάζουν στην περιοχή, τους παρέχουν διαμονή σε «άτυπους ξενώνες».

Ο 31χρονος συνελήφθη τη στιγμή που διαπραγματευόταν την προσωρινή διαμονή τεσσάρων αλλοδαπών. Σε αστυνομική έρευνα που ακολούθησε στο διαμέρισμα της οδού Αριστοτέλους βρέθηκαν τρεις γυναίκες από τη Σομαλία χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή