Οι μαθητές του Κωστέα-Γείτονα επιδεικνύουν οικολογική συνείδηση στην πράξη

Οι μαθητές του Κωστέα-Γείτονα επιδεικνύουν οικολογική συνείδηση στην πράξη

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι εργαζόμενοι και οι μαθητές στο εκπαιδευτήριο Κωστέα-Γείτονα στην Παλλήνη αντίκρισαν ένα περίεργο θέαμα την περασμένη εβδομάδα. Στα προστατευτικά δίχτυα που περιβάλλουν το γήπεδο του σχολείου ήταν μπλεγμένος ένας τεράστιος μπούφος. Ειδοποιήθηκε αμέσως η Anima και δόθηκαν συγκεκριμένες οδηγίες ώστε να απεγκλωβιστεί με ασφάλεια το μεγάλο νυκτόβιο πουλί. Μετά λίγη ώρα κατέφτασε ένας εθελοντής που το παρέλαβε και το μετέφερε στον σταθμό Α΄ Βοηθειών που έχει η οργάνωση στην Καλλιθέα ώστε να εξεταστεί. Υπήρχαν κάποιοι μικροτραυματισμοί αλλά φαίνεται ότι το πτηνό στάθηκε πολύ τυχερό διότι έπεσε στα κατάλληλα χέρια. 

«Ηταν εξαιρετικά συγκινητικό διότι μαθητές του Λυκείου μας και καθηγητές μπήκαν στη διαδικασία να ζητήσουν βοήθεια από την οργάνωση ώστε να βγάλουν τον μπούφο από τα δίχτυα του γηπέδου του ποδοσφαίρου με το που είδαν τι έχει συμβεί. Χαιρόμαστε που έχουμε εμφυσήσει το οικολογικό πνεύμα στα παιδιά μας, τα οποία έχουν δείξει αντίστοιχη ευαισθησία σε πολλές περιπτώσεις και στο παρελθόν. Η έδρα των εκπαιδευτηρίων είναι μέσα στο πράσινο, οπότε φαίνεται ότι ο μπούφος μπλέχτηκε στα δίχτυα σε κάποια νυχτερινή πτήση», λέει η Ζωή Γείτονα στη στήλη.

Οι μαθητές του Κωστέα-Γείτονα επιδεικνύουν οικολογική συνείδηση στην πράξη-1
Εφτασε γρήγορα στα χέρια της Μαρίας Γανωτή.

Τέλος καλό, όλα καλά. Την ίδια καλή τύχη είχε και το νανοβουτηχτάρι που έπεσε στην πισίνα του Χίλτον το καλοκαίρι αλλά και σε πολλές άλλες περιπτώσεις όπου ευαισθητοποιημένοι συμπολίτες θέλησαν να σώσουν ένα πουλί ή ένα ζωάκι. Οι άνθρωποι της Anima ήταν εκεί να βοηθήσουν. Λογικό είναι λοιπόν η στήλη να αναφέρεται στο σπουδαίο έργο της οργάνωσης, ξανά και ξανά με την απλή σκέψη πως όπως τα νοσοκομεία των ανθρώπων ζητούν τη στήριξή μας έτσι και τα «νοσοκομεία» για τα υπόλοιπα είδη του ζωικού βασιλείου έχουν και αυτά τις δικές τους απαιτήσεις. Η «ψυχή» του εγχειρήματος, Μαρία Γανωτή, έχει επισημάνει πως όσο περνά ο καιρός τόσο μεγαλώνουν οι ανάγκες σε υποδομή και οικονομική ενίσχυση, καθώς η οργάνωση διασώζει και περιθάλπει σε καθημερινή βάση άγρια πτηνά και ζώα που καταφτάνουν στην Αθήνα από κάθε γωνιά της επικράτειας με ΚΤΕΛ, ταξί, πλοία και ιδιώτες. 

Ο κορωνοϊός έκανε την κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη αφού και η Anima δεν μπορεί να αξιοποιήσει πλήρως τους εθελοντές της, ενώ στην πρόσφατη πυρκαγιά στην Ανάβυσσο οι φλόγες έφτασαν μέχρι τον χώρο όπου η οργάνωση έχει πολλά από τα κλουβιά της. Παράλληλα μπήκαμε στο φθινόπωρο, που σημαίνει ότι μεγάλοι πληθυσμοί από μεταναστευτικά πουλιά περνούν πάνω από τη χώρα μας και πολλά από αυτά τραυματίζονται ή δεν τα καταφέρνουν. Η καταιγίδα του «Ιανού» ήταν καταστροφική, καθώς σκότωσε πολλά από αυτά. Καλό είναι λοιπόν να σκεπτόμαστε ότι όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας δεν αφορούν μόνον εμάς, αλλά ό,τι μας περιβάλλει…

[email protected]

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή