Κορωνοϊός: Έκτακτα μέτρα και στην Κύθνο

Κορωνοϊός: Έκτακτα μέτρα και στην Κύθνο

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έκτακτα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού στην Κύθνο ανακοίνωσε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, κατόπιν έκτακτης σύσκεψης των αρμόδιων φορέων.

Τα μέτρα, τα οποία θα ισχύουν από το πρωί της Παρασκευής και για τις επόμενες 14 ημέρες, αφορούν τα εξής:

– Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 της επομένης.

– Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες.

– Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

– Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

– Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών, για τις πληττόμενες επιχειρήσεις είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Λίγο πριν την ανακοίνωση των παραπάνω μέτρων, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) είχε γνωστοποιήσει την επιβεβαίωση 411 νέων κρουσμάτων Covid-19 και την αύξηση των διασωληνωμένων ασθενών σε 89. Παράλληλα, ο αριθμός των θανάτων ενισχύθηκε κατά δύο και πλέον ανέρχεται σε 393.

Μήνυμα από το «112»

Στο παραπάνω πλαίσιο, άλλωστε, επείγουσα ειδοποίηση μέσω του Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης 112 έστειλε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο Covid-19 στο νησί των Κυκλάδων.

«Φοράτε υποχρεωτικά μάσκα. Να είστε σε επιφυλακή, μείνετε ασφαλείς, μείνετε υγιείς», αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα, που καλεί τους πολίτες να ακολουθήσουν τα μέτρα προστασίας

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή