ΕΚΠΑ: Ξεκίνησε το πρώτο ξενόγλωσσο προπτυχιακό

ΕΚΠΑ: Ξεκίνησε το πρώτο ξενόγλωσσο προπτυχιακό

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Toυς πρώτους ξένους φοιτητές στο πρώτο αγγλόφωνο προπτυχιακό πρόγραμμα που οργανώνεται σε ελληνικό ΑΕΙ υποδέχθηκε η Ελλάδα.

Πρόκειται για το πρώτο αγγλόφωνο Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών δημοσίου πανεπιστημιακού ιδρύματος στη χώρας μας, το «BA Program in the Archaeology, History and Literature of Ancient Greece» της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, που υλοποιείται σε συνεργασία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ΔΙ.ΠΑ.Ε).

Ειδικότερα, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στη Μεγάλη Αίθουσα του ιδρύματος στα Προπύλαια, η Υπουργός Παιδείας κ . Νίκη Κεραμέως, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ.Θάνος Δημόπουλος, ο Κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής κ. Αχιλλέας  Χαλδαιάκης και η Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Προγράμματος κ. Ελένη Καραμαλέγκου υποδέχθηκαν τους φοιτητές του πρώτου αγγλόφωνου προπτυχιακού προγράμματος ελληνικού πανεπιστημίου. 

Όπως είχε παρουσιάσει η «Κ» στο φύλλο της περασμένης Κυριακής 27 Σεπτεμβρίου, οι φοιτητές προέρχονται από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Κίνα, την Αίγυπτο, το Μαρόκο, την Αλβανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Παλαιστίνη, το Ελ Σαλβαδόρ και την Κένυα. Η διδασκαλία των μαθημάτων γίνεται αποκλειστικά στην αγγλική γλώσσα και απευθύνεται σε υπηκόους της αλλοδαπής. Η διάρκεια σπουδών του είναι 4 έτη και το πτυχίο του προγράμματος είναι εναρμονισμένο με τα αντίστοιχα προπτυχιακά προγράμματα σε Ελλάδα και εξωτερικό. 

Το πρόγραμμα συνδυάζει τις επιστήμες της αρχαιολογίας, της ιστορίας και της αρχαίας ελληνικής φιλολογίας, δίνοντας την ευκαιρία στους φοιτητές να διδαχθούν τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό στον τόπο που αυτός γεννήθηκε και να επισκεφθούν μνημεία παγκόσμιας ακτινοβολίας όπως ο Παρθενώνας, οι Δελφοί και η Αρχαία Ολυμπία.

Η Υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως δήλωσε ότι «η εξωστρέφεια των ελληνικών πανεπιστημίων και η εδραίωση της χώρας μας στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο ως κόμβου Γνώσης και Εκπαίδευσης είναι μεταξύ των προτεραιοτήτων μας. Σε αυτή την κατεύθυνση θεσπίσαμε και το θεσμικό πλαίσιο που παρέχει περαιτέρω ευελιξία στα Ιδρύματά μας για ίδρυση νέων ξενόγλωσσων προπτυχιακών προγραμμάτων. Είναι πεποίθησή μας ότι τα ελληνικά πανεπιστήμια έχουν πολλά να αποκομίσουν αλλά και να προσφέρουν στην παγκόσμια ακαδημαϊκή κοινότητα μέσα από συνεργασίες, ανταλλαγή φοιτητών, εκπαιδευτικών, ερευνητών, διπλά και κοινά προγράμματα σπουδών. Η Παιδεία δεν είναι μόνο Γνώση. Είναι και μέσο για να γίνει ο κόσμος μας το μέρος που θέλουμε να ζούμε. Για εμάς και τα παιδιά μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή