Συναγερμός στον ΕΟΔΥ: Κρούσμα στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών

Συναγερμός στον ΕΟΔΥ: Κρούσμα στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας υπάλληλος του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου Αθηνών διαγνώστηκε σήμερα με κορωνοϊό. Έχει ήδη κινητοποιηθεί ο μηχανισμός του υπουργείου Πολιτισμού υπό τον υπηρεσιακό γραμματέα και ακολουθούνται πλήρως τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

Ξεφεύγει η κατάσταση

Ακρως ανησυχητική αύξηση των διασωληνωμένων ασθενών με COVID-19 καταγράφηκε χθες, μία ημέρα κατά την οποία η συρροή δεκάδων κρουσμάτων σε γηροκομείο στον Αγιο Παντελεήμονα κατέδειξε για άλλη μία φορά πόσο εύκολο αλλά και επικίνδυνο είναι να πλήξει η πανδημία ευαίσθητους χώρους, όπως είναι οι μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 411 νέα κρούσματα και δύο θανάτους λόγω κορωνοϊού. Ο συνολικός αριθμός περιστατικών και θανάτων από την αρχή της πανδημίας ανέρχεται σε 18.886 και 393 αντίστοιχα. Χθες το απόγευμα διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ νοσηλεύονταν 89 ασθενείς, έντεκα περισσότεροι σε σχέση με προχθές. Μάλιστα ο αριθμός αυτός συγκρίνεται με τις πιο δύσκολες από πλευράς σοβαρών περιστατικών ημέρες του πρώτου κύματος. Διαβάστε αναλυτικά

Στο 45- 50% η πληρότητα στις ΜΕΘ της Αττικής

Για ποσοστό πληρότητας 45 – 50% στα κρεβάτια σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στην Αττική, έκανε λόγο η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, Αναστασία Κοτανίδου.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ η καθηγήτρια Πνευμονολογίας διευκρίνισε πως όλη η υπόλοιπη Ελλάδα είναι πολύ άνετη σε ό,τι αφορά τα κρεβάτια στις ΜΕΘ, εξηγώντας πως η κατάληψη κλινών εκτός Αττικής, στην υπόλοιπη Ελλάδα, υπολογίζεται περίπου στο 20%.

Σύμφωνα με την κ. Κοτανίδου, η Αττική δεν βρίσκεται ακόμη σε οριακό σημείο όσον αφορά τα κρεβάτια των ΜΕΘ, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να φτάσουμε σε οριακό επίπεδο τα επόμενα 24ωρα. Διαβάστε αναλυτικά

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή