Απολυμάνσεις από τον δήμο Σκύδρας – 9ήμερο λουκέτο στην κονσερβοποιία με τα 114 κρούσματα

Απολυμάνσεις από τον δήμο Σκύδρας – 9ήμερο λουκέτο στην κονσερβοποιία με τα 114 κρούσματα

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απολυμάνσεις σε χώρους όπου κρίνεται απαραίτητο ξεκίνησε ο δήμος Σκύδρας μετά τη γνωστοποίηση των 114 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού σε κονσερβοποιία στο Μαυροβούνι Πέλλας, εν αναμονή και των υπόλοιπων μέτρων που θα προτείνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ.

Η δήμαρχος Σκύδρας, Κατερίνα Ιγνατιάδου, με δηλώσεις της στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ζήτησε από τους κατοίκους να δείξουν «ψυχραιμία, σύνεση, ατομική και κοινωνική ευθύνη», μετά τα δεκάδες επιβεβαιωμένα κρούσματα που εντοπίστηκαν σε τοπική επιχείρηση.

«Υπάρχει ανησυχία, ωστόσο πρέπει να διατηρήσουμε τη ψυχραιμία μας. Όπου είχαμε θέματα προχωρήσαμε σε απολυμάνσεις, σε αυστηρή καθαριότητα και θα συνεχίσουμε. Μεταξύ αυτών αίθουσες σχολείων, όπου παρατηρήθηκαν επιβεβαιωμένα κρούσματα μαθητών, των οποίων οι γονείς τους ήταν εργαζόμενοι στη συγκεκριμένη κονσερβοποιία», πρόσθεσε η κ. Ιγνατιάδου.

Με απόφαση της δημοτικής αρχής αναστέλλεται από το αύριο, Σάββατο 3 Οκτωβρίου και μέχρι νεότερης ανακοίνωσης η λειτουργία των λαϊκών αγορών του δήμου Σκύδρας για λόγους προστασίας και ασφάλειας της δημόσιας υγείας.

Την ίδια ώρα, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, μετέβει εσπευσμένα στην περιοχή, μαζί με την Φλώρα Κοντοπίδου, Διευθύντρια Επιδημιολογικής Επιτήρησης του ΕΟΔΥ.

Ο Γενικός Γραμματέας συγκάλεσε σύσκεψη στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, στην οποία συμμετέχουν ο αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής, οι δήμαρχοι της περιοχής, καθώς και εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων φορέων για τη διαχείριση και τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

Αύξηση διασωληνωμένων

Υπενθυμίζεται πως χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 411 νέα κρούσματα και δύο θανάτους λόγω κορωνοϊού. Ο συνολικός αριθμός περιστατικών και θανάτων από την αρχή της πανδημίας ανέρχεται σε 18.886 και 393 αντίστοιχα, ενώ διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ νοσηλεύονταν 89 ασθενείς, έντεκα περισσότεροι σε σχέση με προχθές. Μάλιστα ο αριθμός αυτός συγκρίνεται με τις πιο δύσκολες από πλευράς σοβαρών περιστατικών ημέρες του πρώτου κύματος. 

Η ανησυχητική αύξηση των διασωληνωμένων ασθενών με COVID-19 καταγράφηκε χθες, μία ημέρα κατά την οποία η συρροή δεκάδων κρουσμάτων σε γηροκομείο στον Αγιο Παντελεήμονα κατέδειξε για άλλη μία φορά πόσο εύκολο αλλά και επικίνδυνο είναι να πλήξει η πανδημία ευαίσθητους χώρους, όπως είναι οι μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. 

Διαβάστε επίσης: 

Αν. Κοτανίδου: Στο 45- 50% η πληρότητα στις ΜΕΘ της Αττικής

Κορωνοϊός: Κατέληξε ηλικιωμένος του γηροκομείου στον Άγιο Παντελεήμονα  

Συναγερμός στον ΕΟΔΥ: Κρούσμα στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών

ΙΣΑ: Στα πειθαρχικό γιατροί που διασπείρουν επιστημονικά ανυπόστατες απόψεις

«Αυστηρή τήρηση των μέτρων από άτομα τρίτης ηλικίας» 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή