Καρδίτσα: Κρούσματα κορωνοϊού σε γηροκομείο

Καρδίτσα: Κρούσματα κορωνοϊού σε γηροκομείο

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρμόδιες αρχές, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση του Συντονιστικού Οργάνου της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της κρίσης του COVID-19, τέσσερα κρούσματα σε ένα σύνολο εννέα στην περιοχή της Καρδίτσας, τα οποία καταγράφηκαν την Παρασκευή, προέρχονται από συρροή κρουσμάτων σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων.

Πρόκειται για κρούσματα τα οποία προέκυψαν μετά από ιχνηλάτηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, συνολικά πρόκειται για έξι εργαζόμενους γηροκομείου, με τους δύο να εντοπίζονται χθες Πέμπτη, κατόπιν ελέγχου.

Όπως δήλωσεστο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, τα κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους συνηθισμένους ελέγχους που κάνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στα γηροκομεία κάθε εβδομάδα.

Συνολικά στο γηροκομείο διαμένουν 22 τρόφιμοι. Το πρωί του Σαββάτου κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα κάνουν δειγματοληπτικούς ελέγχους σε όλους τους τρόφιμους και εργαζόμενους.

«Σωτηρία»: Αρνητικά στον κορωνοϊό και τα 39 δείγματα από το προσωπικό

Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως αρνητικά στον κορωνοϊό είναι τα 39 δείγματα που ελήφθησαν από ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό της Θωρακοχειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείο «Σωτηρία».

Κατόπιν τούτου, η εφημερία της Κλινικής θα διεξαχθεί κανονικά το Σάββατο.

Υπενθυμίζεται ότι τρεις γιατροί και δύο νοσηλευτές της Θωρακοχειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία» είχαν διαγνωστεί θετικοί στον κορωνοϊό και βρίσκονται σε κατ’ οίκον νοσηλεία. 

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, η θωρακοχειρουργική κλινική απολυμάνθηκε.

460 νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Το απόγευμα της Παρασκευής, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε πως τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα ανέρχονται σε 460. Πρόκειται για αρνητικό ρεκόρ.

Το τελευταίο 24ωρο, κατεγράφησαν πέντε θάνατοι, με τον αριθμό των νεκρών να φτάνει τους 398. Παράλληλα, 85 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Κατά την τακτική ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στάθηκε στην ανάγκη αυστηρής τήρησης των μέτρων που έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Με πληροφορίς από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή