Άγιος Παντελεήμονας: Τι δείχνει η αυτοψία της ΕΑΔ στο γηροκομείο

Άγιος Παντελεήμονας: Τι δείχνει η αυτοψία της ΕΑΔ στο γηροκομείο

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευρήματα που οδηγούν στην αρχική διαπίστωση ότι η διασπορά του κορωνοϊού σε δεκάδες ηλικιωμένους στον οίκο ευγηρίας στον Άγιο Παντελεήμονα οφείλεται σε εργαζόμενο ο οποίος φέρεται να έχει παραιτηθεί και αποχωρήσει από τη μονάδα καταγράφηκαν κατά τον επιτόπιο έλεγχο των επιθεωρητών – ελεγκτών της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ).

Σύμφωνα με την ΕΑΔ, πρόκειται για εργαζόμενο που δεν έπρεπε να προσέρχεται προς εργασία.

Επίσης καταγράφηκε και η παράτυπη επαφή περιθαλπόμενου του γηροκομείου με εργαζόμενους σε λαϊκή αγορά έξω από τον χώρο της μονάδας.

Κατά τον επιτόπιο έλεγχο οι υπεύθυνοι για τη διοικητική και οικονομική λειτουργία του φορέα βρίσκονταν σε κατ’ οίκον περιορισμό, κατόπιν οδηγιών των αρμόδιων υπηρεσιών, και δεν κατέστη δυνατή η εξέτασή τους και η χορήγηση των αιτούμενων εγγράφων και τεκμηρίων.

Η ανεξάρτητη αρχή σημειώνει ότι ο έλεγχος συνεχίζεται με σκοπό τη διακρίβωση των συνθηκών που επέτρεψαν την είσοδο του SARS COV-2 στη μονάδα, με αποτέλεσμα τη διασπορά του σε φιλοξενούμενους και προσωπικό.

460 νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Το απόγευμα της Παρασκευής, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε πως τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα ανέρχονται σε 460. Πρόκειται για αρνητικό ρεκόρ.

Το τελευταίο 24ωρο, κατεγράφησαν πέντε θάνατοι, με τον αριθμό των νεκρών να φτάνει τους 398. Παράλληλα, 85 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Κατά την τακτική ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στάθηκε στην ανάγκη αυστηρής τήρησης των μέτρων που έχουν ήδη ανακοινωθεί.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή