Το Library4all κλείνει με υπερηφάνεια επτά δημιουργικά χρόνια ζωής

Το Library4all κλείνει με υπερηφάνεια επτά δημιουργικά χρόνια ζωής

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Είμαστε ένα Νηπιαγωγείο στην Καστοριά. Η βιβλιοθήκη μας έχει κάποια βιβλία, πολλά από τα οποία είναι κατεστραμμένα. Εχουμε 39 παιδιά που φοιτούν στο σχολείο μας. Επειτα από την εξαιρετική δουλειά που παρακολουθούμε ότι κάνετε και τη μεγάλη προσφορά στα σχολεία όλης της Ελλάδας, θα θέλαμε να ζητήσουμε τη συνδρομή σας ώστε να μπορέσουμε να χτίσουμε τη βιβλιοθήκη μας».

Κάθε μέρα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Library4all έρχονται δεκάδες ανάλογα αιτήματα από σχολεία. Επτά χρόνια, από τον Σεπτέμβρη του 2013, το Library4all προσφέρει βιβλία σε σχολικές βιβλιοθήκες και δίνει τη δυνατότητα σε χιλιάδες παιδιά να ταξιδέψουν στις σελίδες τους. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα έχει παραδώσει περισσότερα από 290.000 βιβλία σε 2.238 σχολεία, 7 παιδιατρικά νοσοκομεία, 250 φορείς, κοινωνικές υπηρεσίες, ιδρύματα, 28 δομές που φιλοξενούνται παιδιά προσφύγων.

Το Library4all κλείνει με υπερηφάνεια επτά δημιουργικά χρόνια ζωής-1Οπως λέει και στη στήλη η Ελένη Γερουλάνου (φωτ.), ιδρυτικό μέλος του Library4all, διευθύντρια του Νηπιαγωγείου της Σχολής Μωραΐτη: «Ιδρύσαμε τον θεσμό το 2013. Ο ρόλος μας είναι να λαμβάνουμε ενημέρωση για τις ανάγκες των σχολείων σε όλη την Ελλάδα και εν συνεχεία να τα βοηθάμε να δημιουργήσουν μία βιβλιοθήκη ή να διευρύνουν την υπάρχουσα συλλογή τους. Η επιτυχία όλης αυτής της προσπάθειας είναι υπόθεση συλλογική. Νομίζω ότι ο αριθμοί είναι ενδεικτικοί της προσπάθειας που καταβάλλουμε, αλλά αυτό δεν μας κάνει να επαναπαυόμαστε». 

«Μεγάλη είναι η συμβολή των εθελοντών μας», συνεχίζει «με προεξάρχουσα τη Μαρίνα Σπυρίδωνος, η οποία από το 2014 καθημερινά καταχωρίζει τα αιτήματα των σχολείων και ενημερώνει τα σχολεία ότι πλησιάζει ο καιρός που θα λάβουν ένα κουτί από μας. Αλλά τίποτα από όλα αυτά δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί εάν δεν υπήρχε ο Κωστής Παπαζήσης, η “ψυχή” της “Αθηναϊκής Μεταφορικής”, που έχει αναλάβει με γενναιοδωρία όλο το κόστος των αποστολών, ο οποίος μας λέει διαρκώς ότι το Library4all είναι ο “πελάτης” που τον πληρώνει με υπερηφάνεια, με συγκίνηση και απέραντη χαρά». 

Η Ελένη Γερουλάνου τονίζει ότι η δύναμη για τη συνέχιση της προσπάθειας βασίζεται στα ζεστά μηνύματα που λαμβάνει η ομάδα από τους δασκάλους: «Ηρθαν και μας γέμισαν χαρά κι ευγνωμοσύνη, στο ξεκίνημα μιας δύσκολης σχολικής χρονιάς. Κάτι σαν καλός οιωνός μέσα στις γκρίζες μέρες που διανύουμε. Το Νηπιαγωγείο μας σήμερα γέμισε παραμύθια, χρώματα και χαμόγελα!».

Μπορούμε όλοι μας να στηρίξουμε Library4all. Να διοργανώσουμε ένα bookdrive, συγκεντρώνοντας καινούργια ή σχεδόν καινούργια βιβλία για παιδιά ηλικίας 4-12 ετών ή να ζητήσουμε από τους καλεσμένους μιας γιορτής αντί δώρων, βιβλία, να κάνουμε μια χρηματική δωρεά για να αγοραστούν καινούργια βιβλία, καθώς οι δωρεές μεταχειρισμένων βιβλίων δεν επαρκούν για να καλύψουν τη μεγάλη ζήτηση. Το Library4all δεν δέχεται εγκυκλοπαίδειες, βιβλία δραστηριοτήτων, βιβλία με ήρωες κινουμένων σχεδίων, σχολικά και βιβλία με αυτοκόλλητα. Για πληροφορίες στέλνετε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο [email protected].
 
[email protected]

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή