Καρδίτσα – Ιωάννινα: Συναγερμός μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων σε γηροκομεία

Καρδίτσα – Ιωάννινα: Συναγερμός μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων σε γηροκομεία

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνολικά 8 κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στην Καρδίτσα. Ειδικότερα, την Τρίτη 29/9, κατά τον περιοδικό δειγματοληπτικό έλεγχο που διενεργεί ο ΕΟΔΥ στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΜΦΗ) σε όλη την επικράτεια, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και τις Περιφέρειες, βρέθηκαν δύο θετικά αποτελέσματα σε προσωπικό ΜΦΗ στην περιοχή της Καρδίτσας.

Άμεσα ελήφθησαν δείγματα από το υπόλοιπο προσωπικό και τους ωφελούμενους με αποτέλεσμα τον εντοπισμό άλλων τεσσάρων κρουσμάτων από το προσωπικό της δομής. Σε επανέλεγχο που πραγματοποιήθηκε χθες, Σάββατο 3/10, εντοπίστηκαν δύο επιπλέον κρούσματα στο προσωπικό.

Ο ΕΟΔΥ θα συνεχίσει τους ελέγχους τις επόμενες μέρες.

Συναγερμός έχει σημάνει και στα Ιωάννινα μετά τον εντοπισμό δυο κρουσμάτων σε εργαζόμενους σε δυο γηροκομεία.

Υπάλληλος του Γηροκομείου «Ζωσιμαδών» που λειτουργεί η Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων, ο οποίος επισκέπτεται και το «Ζωγράφειο» Γηροκομείο του Δήμου Ιωαννιτών, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου έχει βρεθεί θετκή στον ιό και μία ακόμη εργαζόμενη στο «Ζωγράφειο» η οποία ωστόσο απουσίαζε την τελευταία εβδομάδα με κανονική άδεια και δεν έχει έρθει σε επαφή με τους φιλοξενούμενους στους οίκους ευγηρίας.  

Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ ξεκίνησαν ελέγχους στους φιλοξενούμενους και στα δύο γηροκομεία για να διαπιστωθεί, αν έχουν νοσήσει με κορωνοϊό και άλλοι που ήρθαν σε επαφή με τους δύο εργαζόμενους.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες Σάββατο 267 κρούσματα του νέου κορωνοϊού, με τον συνολικό αριθμό να ανεβαίνει σε 19.613. 

Επιπλέον, καταγράφηκαν επτά ακόμη θάνατοι και ο συνολικός αριθμός είναι πλέον 405. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 78 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Με πληροφορίες από Skai.gr και ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή