ΚΕΡΚΥΡΑ

Σύλληψη άνδρα που δεν φορούσε μάσκα σε κατάστημα

syllipsi-andra-poy-den-foroyse-maska-se-katastima-561106327

Στη σύλληψη ενός άνδρα στην Κέρκυρα προχώρησαν χθες οι αστυνομικές δυνάμεις που διενεργούσαν ελέγους για την τήρηση των μέτρων αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού. Ο άνδρας ήταν εντός καταστήματος και δεν φορούσε μάσκα. Ο άνδρας αντιστάθηκε στην προσπάθεια σύλληψής του, ενώ ο ίδιος καταγγέλλει την άσκηση βίας από την πλευρά των αστυνομικών.

Οι αστυνομικοί τον κάλεσαν να βγει έξω από το κατάστημα και όταν τον ενημέρωσαν ότι θα του βεβαιωθεί το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο, άρχισε να φωνάζει και να απειλεί τους αστυνομικούς.

Πριν ολοκληρωθεί ο αστυνομικός έλεγχος έφυγε από το σημείο τρέχοντας και εισήλθε στο αυτοκίνητό του, ενώ στη συνέχεια αντιστάθηκε στην προσπάθεια των αστυνομικών να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν.

Τελικά συνελήφθη με τη συνδρομή της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Κέρκυρας, όπου σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για απειλή και άσκησης βίας κατά Υπαλλήλων, ενώ παράλληλα του επιβλήθηκε το διοικητικό πρόστιμο.

Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ σε ανακοίνωσή της, ο συλληφθείς υπέβαλε έγκληση σε βάρος αστυνομικού για απλή σωματική βλάβη και εξύβριση. Οι σχετικές δικογραφίες υποβλήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κέρκυρας.