ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρώτο κρούσμα κορωνοϊού σε δικαστή του ΣτΕ

proto-kroysma-koronoioy-se-dikasti-toy-ste0

Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε 66χρόνος σύμβουλος Επικρατείας, ο οποίος μάλιστα συμμετείχε στην σύνθεση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της περασμένης Παρασκευής, 2 Οκτωβρίου 2020.

Η πρόεδρος του ΣτΕ Μαίρη Σάρπ είναι σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές και αναμένεται ορισμένοι σύμβουλοι Επικρατείας να τεθούν σε προληπτική καραντίνα και ειδικά ο συνάδελφος του 66χρόνου με τον οποίο συστεγάζονται στο ίδιο γραφείο, οι σύμβουλοι Επικρατείας οι οποίοι κάθονταν κοντά του στην έδρα της Ολομέλειας της περασμένης Παρασκευής και όσοι άλλοι δικαστές το τελευταίο διάστημα είχαν έρθει σε στενή επαφή μαζί του.

Επίσης, αναμένεται να πραγματοποιηθεί απολύμανση στους χώρους του δικαστηρίου, αλλά να γίνει και ιχνηλάτηση των επαφών του εν λόγω συμβούλου που έχει προσβληθεί από τον ιό.

Ήδη στο σάιτ του ΣτΕ έχει αναρτηθεί η εξής ανακοίνωση:

«Παρουσιάστηκε επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, το Δικαστήριο λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των εργαζομένων, των δικηγόρων και των διαδίκων».