Τα λίγα κρούσματα στα σχολεία και ο στρεβλός μέσος όρος

Τα λίγα κρούσματα στα σχολεία και ο στρεβλός μέσος όρος

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη λογική του μέσου όρου των μαθητών ανά τμήμα σε όλη τη χώρα συνεχίζει να προβάλει η υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως, παρότι έχει επικριθεί με σφοδρότητα για πρόσφατη δήλωσή της ότι στην Ελλάδα ο μέσος όρος είναι 17. Οι επικρίσεις εστίασαν στο γεγονός ότι η κ. Κεραμεως, αγνοεί την κατάσταση σε σχολεία περιοχών όπως η Αθήνα, όπου οι αριθμοί είναι έως 27 μαθητές. 

Έτσι προ ολίγου δημοσιοποίησε τα τελευταία στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων που δείχνουν ότι «μετά από πάνω από τρεις εβδομάδες λειτουργίας των σχολείων, οι μαθητές που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό είναι το 0,016% του συνόλου, οι εκπαιδευτικοί το 0,033%, τα τμήματα σχολείων που παραμένουν κλειστά για προληπτικούς λόγους είναι στο 0,33% του συνόλου των τμημάτων, και τα σχολεία που παραμένουν κλειστά για προληπτικούς λόγους στο 0,1% του συνόλου. Με βάση τα δεδομένα έως σήμερα, δεν υπάρχει καμία τάση μεταφοράς του ιού από έναν μαθητή σε άλλο και δεν υπάρχει καμία ένδειξη διασποράς του ιού σε κανένα σχολείο».

Το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Παιδείας υποστηρίζει στην ανακοίνωση ότι «τα μέτρα στα σχολεία ακολουθούνται με υποδειγματικό τρόπο, με τα ελάχιστα κρούσματα να αντικατοπτρίζουν τη διασπορά στην κοινότητα χωρίς να αποτελούν πηγή διασποράς. Παρακολουθούμε πολύ στενά την εξέλιξη της πανδημίας και σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των σχολείων και είμαστε σε συνεχή εγρήγορση για επικαιροποίηση των μέτρων αν χρειαστεί».

Ωστόσο δεν δημοσιοποιήθηκαν στοιχεία για τα κρούσματα σε σχολεία στην Αττική , περιοχή όπου και το εντονότερο πρόβλημα, όπως δείχνει η καθημερινή πορεία του γενικού αριθμού κρουσμάτων που παρουσιάζεται από το υπουργείο Υγείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή