Η πρόεδρος που καταδίκασε τη Χ.Α.

Η πρόεδρος που καταδίκασε τη Χ.Α.

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εμβληματική πρόεδρος της δίκης της Χρυσής Αυγής, η αρεοπαγίτης πλέον Μαρία Λεπενιώτη, είναι η δικαστής που πριν από πεντέμισι χρόνια ανέλαβε το τιμόνι μιας εξαιρετικά δύσκολης –και πολιτικά φορτισμένης– δίκης, και τα κατάφερε. Γενική είναι η παραδοχή πως χωρίς την παρουσία της η δίκη για την εγκληματική δράση της Χ.Α. δεν θα είχε εξελιχθεί όπως εξελίχθηκε και δεν θα είχε οργανωθεί έτσι όπως οργανώθηκε.

Η Μαρία Λεπενιώτη, μια δικαστικός που κατά κοινή ομολογία έχει υψηλή νομική κατάρτιση αλλά πρωτίστως σημαντικές δυνατότητες να διευθύνει και να βρίσκει λύσεις στα πολύ δύσκολα, κράτησε τη διαδικασία της δίκης, παρά τις εντάσεις, τις αντεγκλήσεις, το φορτισμένο κλίμα, σε υψηλό επίπεδο.Η επαγγελματική διαδρομή της ξεκίνησε τον Ιούλιο του 1984, σε ηλικία 26 ετών, και σήμερα πια, στα 62 της, είναι αρεοπαγίτης, ενώ όταν άρχισε η δίκη είχε τον βαθμό του εφέτη.

Μιλάει άπταιστα αγγλικά και γαλλικά και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού, με άριστα, στο Αστικό – Εργατικό Δίκαιο. Είναι σύζυγος του διακεκριμένου ιατροδικαστή και προϊσταμένου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Νίκου Καρακούκη, με τον οποίο έχουν αποκτήσει δύο παιδιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή