Με Rafale πέταξε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (εικόνες)

Με Rafale πέταξε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (εικόνες)

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Μοντ Ντε Μαρσάν της δυτικής Γαλλίας βρέθηκε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης, ο οποίος στο πλαίσιο της πολυεθνικής αεροπορικής άσκησης VOLFA 2020, είχε την ευκαιρία να πετάξει με Rafale και να ενημερωθεί για τις δυνατότητες του αεροσκάφους.

Με Rafale πέταξε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (εικόνες)-1

Ο αρχηγός ΓΕΑ πέταξε σε σχηματισμό αποτελούμενο από δυο Rafale, τα οποία εκτέλεσαν σενάρια εναέριας μάχης, χαμηλής πλεύσης και προσβολής στόχων εδάφους και επιφάνειας, ενώ είχε τη δυνατότητα να δει στην πράξη (σε προσομοίωση) τα όπλα που μπορεί να φέρει το γαλλικό μαχητικό.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της κατασκευάστριας εταιρείας Dassault και μίλησε με τα πληρώματα, ελληνικά και ξένα, που συμμετείχαν στην άσκηση.

Με Rafale πέταξε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (εικόνες)-2

Στη μεγάλης κλίμακας εκπαιδευτική άσκηση, στην 118 γαλλική αεροπορική βάση στο Μοντ Ντε Μαρσάν, συμμετείχαν 40 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων μαχητικών αεροσκαφών, ελικοπτέρων και μη επανδρωμένων, από την Ελλάδα, τη Γαλλία και την Ισπανία, ενώ η ελληνική Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ) συμμετείχει κατόπιν εγκρίσεως του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, με τέσσερα αεροσκάφη F-16 της 347 Μοίρας της 111 Πτέρυγας Μάχης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή