Γενικά αίθριος ο καιρός το Σαββατοκύριακο – Άρωμα φθινοπώρου από Δευτέρα

Γενικά αίθριος ο καιρός το Σαββατοκύριακο – Άρωμα φθινοπώρου από Δευτέρα

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός αύριο Σάββατο, με παροδικές νεφώσεις στα δυτικά και τα βορειοανατολικά, σύμφωνα με την ΕΜΥ. 

Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μέχρι μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος, με μεταβλητούς ανέμους 2 με 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 17 και 27 βαθμών Κελσίου. 

Την Κυριακή αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά και τα βόρεια, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα.

Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και, στα δυτικά και πιθανώς στα βόρεια, θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Ωστόσο, το σκηνικό του καιρού θα γίνει πιο φθινοπωρινό από τη Δευτέρα, καθώς σύμφωνα με την ΕΜΥ πρόκειται να σημειωθούν αραιές νεφώσεις που γρήγορα στα δυτικά και τα βόρεια θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Στα δυτικά από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, που από το απόγευμα θα ενταθούν. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες και είναι πιθανό να σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα δυτικά από νωρίς το απόγευμα 6 με 8 μποφόρ. Το βράδυ οι νότιοι άνεμοι θα ενισχυθούν και στα ανατολικά.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τέλος, την Τρίτη θα σημειωθούν στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες.

Τα φαινόμενα πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως στα δυτικά μέχρι το μεσημέρι και στα βόρεια μέχρι και το απόγευμα.

Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ, που από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι άνεμοι 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ και από το απόγευμα νοτιοδυτικοί με μικρή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή