Ηπια αυξητική η τάση των κρουσμάτων, ενδείξεις σταθεροποίησης στην Αττική

Ηπια αυξητική η τάση των κρουσμάτων, ενδείξεις σταθεροποίησης στην Αττική

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηπια αυξητικές τάσεις εμφανίζει στη χώρα ο αριθμός των κρουσμάτων ανέφερε ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης κατά την σημερινή ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας.

Ωστόσο σημείωσε ότι το γεγονός ότι ο αριθμός των διασωληνωμενων ξεπέρασε τους 90 και προσεγγίζει πλέον του 100, πιέζει  πλέον το σύστημα Υγείας. 

Ο ίδιος εκτίμησε ότι υπάρχουν ενδείξεις σταθεροποίησης της πανδημίας για την Αττική, αλλά έσπευσε να τονίσει ότι χρειαζόμαστε ακόμα μια εβδομάδα για να το πούμε αυτό με ασφάλεια.

Αντίθετα σε άλλες περιοχές της χώρας, τόνισε ότι παρατηρείται μια αξιοσημείωτη αύξηση των κρουσμάτων.

Η επιδημία μπορεί να μπει σε επιθετική τάση όπως σε άλλες χώρες και γι αυτό χρειάζεται η πιστή εφαρμογή των μέτρων στη χώρα μας, ανέφερε ο καθηγητής Γκίκας Μαγιοργκίνης, προσθέτοντας ότι χώρες της Ευρώπης βρίσκονται ήδη σε εκθετική αύξηση κρουσμάτων.

Κατά τη σημερινή ενημέρωση παρουσιάστηκε ο νέος χάρτης υγειονομικής ασφάλειας.

Ο χάρτης περιλαμβάνει τέσσερα επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων για κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας.

Εντάσσει δηλαδή τις 74 περιφερειακές ενότητες της Ελλάδας σε επίπεδα υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας με αντίστοιχες δέσμες μέτρων που ισχύουν για όλους.

Πιο συγκεκριμένα, οι 74 περιοχές της χώρας εντάσσονται στα εξής επίπεδα:

Επίπεδο 1: Ετοιμότητας

Επίπεδο 2: Επιτήρησης.

Επίπεδο 3: Αυξημένης Επιτήρησης

Επίπεδο 4: Αυξημένου κινδύνου

Ο καθορισμός του επιπέδου κινδύνου σε κάθε περιοχή εξαρτάται από την αυξανόμενη ή μειούμενη τάση επιδημιολογικών μεγεθών, όπως ο αριθμός κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους, των δεικτών πληρότητας του συστήματος υγείας, π.χ. τις χρησιμοποιούμενες απλές κλίνες ή κλίνες ΜΕΘ και των ποιοτικών χαρακτηριστικών της επιδημιολογικής κατάστασης της κάθε περιοχής.

Η εφαρμογή των μέτρων θα πραγματοποιείται σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας εκτός αν προκύψουν έκτακτες περιστάσεις που να δικαιολογούν εξαιρέσεις.

Το νέο αυτό πλαίσιο τίθεται σε εφαρμογή από τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου.

Δείτε εδώ σχετικό ρεπορτάζ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή