Ρομά απέκλεισαν δρόμους και άναψαν φωτιές για το φόνο του 18χρονου (βίντεο & φώτο)

Ρομά απέκλεισαν δρόμους και άναψαν φωτιές για το φόνο του 18χρονου (βίντεο & φώτο)

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συγκεντρώσεις πραγματοποίησαν ομάδες Ρομά σε σημεία του οδικού δικτύου της Πελοποννήσου, αλλά και της Αιτωλοακαρνανίας, διαμαρτυρόμενοι  για τον φόνο του 18χρονου Ρομά την περασμένη Δευτέρα στην κοινότητα Πιπερίτσα της Μεσσηνίας. 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ομάδες ατόμων απέκλεισαν τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Καλαμάτας, στο ύψος των διοδίων στα Αρφαρά της Μεσσηνίας, ενώ συγκεντρώσεις δίπλα σε αυτοκινητόδρομους εξελίχθηκαν στο Αγρίνιο, στο Αιτωλικό και στο Μεσολόγγι της Αιτωλοακαρνανίας, στα Σαγείκα της Αχαΐας, στην Αρχαία Ολυμπία και στα Λαστέικα της Ηλείας, καθώς και στα Εξαμίλια της Κορινθίας. 

Οι συγκεντρώσεις ξεκίνησαν και επεκτάθηκαν κατά τη διάρκεια της απολογίας του 63χρονου στον ανακριτή, ο οποίος κατηγορείται για τον φόνο του 18χρονου. Υπενθυμίζεται, ότι ο 63χρονος κρίθηκε απόψε προφυλακιστέος μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του. 

Ελεύθεροι οι δυό ανήλικοι

Σημειώνεται ότι ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή Καλαμάτας οι δύο ανήλικοι Ρομά (16 και 17 ετών), που την περασμένη Δευτέρα μπήκαν στο σπίτι του 63χρονου στην Πιπερίτσα με σκοπό –σύμφωνα με τις ομολογίες τους- να το ληστέψουν. Μαζί με τους ανήλικους ήταν κι ο 18χρονος που έχασε τελικά τη ζωή του από τους πυροβολισμούς του 63χρονου στην προσπάθειά του να διαφύγει. 

Να σημειωθεί ότι οι δυο ανήλικοι, μετά τη δολοφονία του 18χρονου, είχαν προσέλθει μόνοι τους στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας όπου και συνελήφθησαν.

Οι κατηγορίες που τους αποδόθηκαν αφορούν σε «διακεκριμένη κλοπή τελεσθείσα από κοινού κατ’ εξακολούθηση από δύο ή περισσότερα άτομα που είχαν ενωθεί με σκοπό την τέλεση κλοπών και για συνέργεια από κοινού σε ληστρική κλοπή».

Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής και στην περιοχή του Μενιδίου, όταν ομάδες ατόμων Ρομά μαζεύτηκαν και άρχισαν να φωνάζουν και να ανάβουν φωτιές σε διάφορα σημεία.

Επίθεση σε αστυνομικούς και στον Ασπρόπυργο. Διαβάστε αναλυτικά

Επεισόδια σημειώθηκαν επίσης στο Αγρίνιο και στον Βόλο.

Ρομά απέκλεισαν δρόμους και άναψαν φωτιές για το φόνο του 18χρονου (βίντεο & φώτο)-1

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή